ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Репід Трайдент – 2020»: учасники навчання пройшли ПЛР-тестування

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Вересня 2020, 18:03

Cвітова пандемія COVID-19 спонукала до змін в організації та проведенні масових заходів у Збройних Силах України.  Зокрема – і міжнародного військового співробітництва за участю великої кількості особового складу, що було заплановано на 2020 рік. Протиепідемічна профілактична складова стала невід’ємною частиною процесу підготовки військ.

Для того, щоб без ексцесів провести українсько-американське навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2020», у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного створено систему профілактики та попередження захворювань на респіраторні інфекції серед особового складу частин та підрозділів, які тут проходять підготовку.

– Насамперед, для того, щоб потрапити на навчання, особовий склад, який прибуває, повинен був пройти ПЛР-тестування, – говорить начальник медичного пункту МЦМБ капітан медичної служби Світлана Крентовська. – На всіх контрольно-пропускних пунктах добовий наряд та спеціально підготовлені медики перевіряли наявність довідок про проходження тестування на відсутність захворювання на COVID-19, а також проводили термометрію всіх, хто прибував на територію полігону.

На території військових містечок Центру також вжито додаткових заходів перестороги з урахуванням усіх рекомендацій ВООЗ та Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, всюди розміщено візуальну інформацію про способи поширення небезпечної інфекції і способи протидії поширенню COVID-19. Масові заходи, які неможливо скасувати в рамках навчання, – наради, зустрічі – якщо вони відбуваються в приміщеннях, значно скорочені у часі. У приміщеннях здійснюють вологе прибирання та дезінфекцію. Увесь особовий склад, який залучають до проведення навчання, укомплектований медичними масками та дезінфекційними розчинами для рук. У їдальнях  персонал та відвідувачі зберігають соціальне дистанціювання.

Представники іноземних армій, які залучені до проведення навчання, поінформовані про визначені українським військовим керівництвом правила профілактики поширення вірусу та неухильно їх дотримуються. Медичний персонал іноземних військових місій тісно співпрацює з українськими військовими лікарями щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції.

До екстрених ситуацій готові й у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Під час навчання на території МЦМБ постійно чергує лікарська бригада та укомплектований усім необхідним реанімобіль.

Співкерівник навчання від України полковник Дмитро Красильников наголосив, що під час усіх фаз навчання «Репід Трайдент – 2020» пріоритетним завданням є збереження життя і здоров’я особового складу. Заходи, заплановані в рамках міжнародних маневрів, відбуватимуться в повному обсязі, але з урахуванням необхідних для ефективної протидії інфекції пересторог.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував військові удари на території російської федерації.

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу оголосив перші тендери на закупівлю зимового одягу для Збройних Сил України.

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних Силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО.

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Колишній український, а нині російській музикант, лідер відомого поп-рок-гурту, який є уродженцем України, має російське громадянство.

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

На сході росіяни намагаються отримати перевагу за допомогою КАБів

Щодня ворог скидає на східній ділянці фронту по 20-30 керованих авіаційних бомб.

У НАТО оцінили прогрес України в реформуванні системи оборонних закупівель

У НАТО оцінили прогрес України в реформуванні системи оборонних закупівель

Україні вдалося провести низку важливих змін у системі оборонних закупівель, які, зокрема, допомогли і в забезпеченні військ під час російської агресії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець в 100 -ту бригаду ЗСУ

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Гранатометник 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Артилерист в ЗСУ

від 20000 до 100000 грн

Київ

1 відділ Ніжинського РТЦК та СП