ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові навчання проти власного народу, або Чому Україна посилила охорону кордону з Республікою Білорусь

Blogger pool Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Вересня 2020, 9:28

Російсько-білоруські військові навчання «Славянское братство-2020», які розпочнуться з 14 вересня 2020 року на полігоні «Брестський» у Білорусі, – це відпрацювання дій армії проти власного народу. Бо саме так про мету навчань заявили в російському міноборони – вони не спрямовані проти інших країн і є контртерористичними. Тобто, якщо армію вчаться застосовувати не проти зовнішнього агресора (для чого застосовуються фактично ЗС усіх країн світу) – то це означає, що її мають використати проти внутрішнього ворога – власних громадян.

Навчання триватимуть 3 14 по 25 вересня на заході Білорусі. В них, крім білоруських військових, візьмуть участь російські підрозділи Псковського гвардійського з’єднання ВДВ. Усього в них планується залучити 300 російських військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. Зокрема мова йде про нові бойові машини БМД-4М і бронетранспортери БТР-МДМ «Ракушка». Військові РФ прибудуть на територію Білорусії залізницею.

Ці навчання – цілком легальна для Росії причина ввести в сусідню бунтівну державу сотні бійців-десантників разом із бойовою технікою, а це – досить суттєвий  фактор, що стримує, на допомогу місцевому режиму, щоб  неспокійна ситуація була контрольованою. Ці російські військові разом із білоруськими силовиками, навіть за легендою навчань, тренуватимуться протидіяти місцевому населенню, яке назвуть «противником» і «терористом».

До речі, «Славянское братство-2020» мало розпочатись ще 10 вересня, але за певних причин, які поки що сторони приховують, розпочалось на кілька днів пізніше – з 14 вересня. Іншим скандалом, який супроводжує цьогорічні навчання, стала відмова брати участь в них військових із Сербії.

Балканська країна відмовилася від участі у військових навчаннях бо, як повідомив міністр оборони Сербії Александар Вулін, керівництво Євросоюзу настійно рекомендувало відмовитися від участі в спільних з Росією і Білоруссю маневрах. «Нас просили, ставлячи на кон наше європейське майбутнє … відмовитися від запланованих військових навчань з Білорусію», – сказав Вулін. В результаті нейтральна держава Сербія заморожує всі військові навчання з будь-якими країнами на шість місяців.

У зв’язку з початком військових навчань «Славянское братство» в Білорусі Україна посилила охорону власних кордонів з цією державою. Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить понад тисячу кілометрів.  Посилення охорони цього напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, зокрема підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчального центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери Safe Boat 27, – повідомляє Державна прикордонна служба України. Заходи тривають насамперед, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, зокрема незаконного перетинання кордону групами осіб.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Упродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Сапер до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область