ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цьогорічний набір до Національної академії сухопутних військ — один з найбільших за всю її історію

Армія і суспільство Новини Освіта та наука
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Вересня 2020, 17:03

Урочиста церемонія з нагоди Дня знань та початку нового навчального року відбулася в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Привітати першокурсників з початком навчання у стінах видового навчального закладу завітали командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський, командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, Герой України полковник Василь Зубанич, командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак, представники обласної державної адміністрації та обласної ради, міський голова Андрій Садовий, духовенство, викладачі та командири-наставники славетного навчального закладу.

Перш ніж почати урочистості, високоповажні гості поклали квіти до пам’ятного знака Героям-випускникам Національної академії, які загинули, боронячи нашу Батьківщину від збройної агресії Російської Федерації.

Урочиста церемонія з нагоди початку Дня знань відбулася на стадіоні навчального закладу з дотриманням усіх карантинних вимог.

— Шановні першокурсники, щиро вітаю Вас у стінах славетної Національної академії! Мені приємно, що ви зробили свідомий і шляхетний вибір, пройшли через випробування вступної кампанії, отримали перший досвід польового вишколу. Бажаю цікавого навчання, яке закладе фундамент вашого кар’єрного зростання та всього майбутнього офіцерського життя, — звернувся до першокурсників начальник Національної академії генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Він також зазначив, що цьогорічний набір до Академії — один з найбільших за всю її історію — понад 850 осіб!

— Найбільший конкурс, як не дивно, був на факультет бойового застосування військ і становив 3-4 особи на одне місце. Загалом конкурс був дуже великим. Це дуже приємно й це дало нам змогу відібрати найкращих! — зазначив очільник вишу.

Ще один рекорд цієї вступної кампанії в Академії — велика кількість дівчат, що були зараховані до видового навчального закладу. Більше ніж 100 представниць прекрасної статі приступили до навчання в стінах Академії. А поступало їх понад 350!

І ще… майже 170 першокурсників Національної академії — учасники бойових дій на Сході країни. Тож уже мають значний бойовий і військовий досвід.

Привітав вихованців видового військового вишу та наставників з Днем знань і початком нового навчального року й Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

— Вам випала честь навчатися у славетному навчальному закладі, який є носієм найкращих традицій і світового досвіду. З початком російської агресії проти України офіцери-випускники Академії серед перших вступили в бій з ворогом. Сьогодні вони є основою офіцерського складу угруповання операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Тож ви — майбутня еліта Збройних Сил, — зазначив під час виступу Командувач Сухопутних військ ЗС України.

Пролунали й інші напутні слова від багатьох гостей свята. Окрім того, низці офіцерів і працівників навчального закладу вручили державні нагороди,  відомчі відзнаки, грамоти та подяки.

Начальник Національної академії сухопутних військ вручив першокурсникам символічні «ключ до знань» та «залікову книжку» вихованця вишу. Зі свого боку від імені першокурсників Національної академії з промовою виступила курсантка Інна Дудник, яка запевнила присутніх, що нове молоде поповнення Академії докладе всіх зусиль, аби не підвести колектив і виправдати всі сподівання.

Фото автора і майора Василя Палійчука

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Харківському напрямку знищили командно-спостережний пункт ворога

На Харківському напрямку знищили командно-спостережний пункт ворога

Аеророзвідники бригади «Сталевий Кордон» декілька днів вели спостереження за ворожим командно-спостережним пунктом.

Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня упродовж доби ліквідували 99 військовослужбовців російської армії.

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Вдень 23 квітня ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району Дніпра.

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 261 FPV-дрон, 12 ударних БПЛА типу «Ланцет» і скинув з дронів різних модифікацій 313 осколкових боєприпасів.

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Представники України та НАТО на засіданні, яке відбулось у Польщі, погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Задокументовано, що саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовий капелан

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Спеціаліст-оператор, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій ББА

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ