ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ювелір Фрунзе став найкращим навідником зенітної установки Сухопутних військ

Вишкіл Інфографіка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Серпня 2020, 7:29

Інформагентство АрміяInform вже повідомляло про результати конкурсу на найкращу обслугу зенітної установки ЗУ-23 Сухопутних військ ЗСУ, який завершився на Рівненському загальновійськовому полігоні. В одній із номінацій визначено найкращого навідника. Ним став старший солдат Артем Фрунзе, військовослужбовець окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ».

Він надзвичайно хвилюється перед спілкуванням із кореспондентом АрміяInform, адже не звик до уваги ЗМІ. А от коли розмова заходить про спарену зенітну установку ЗУ-23, то напруга спадає і Артем перетворюється на красномовного співрозмовника.

– Уперше ЗУ-23 побачив під час вишколу у 169-му навчальному центрі «Десна». Вразив калібр зенітної установки – 23 мм, її могутність. ЗУ-23 зі скорострільністю до 2 тисяч пострілів на хвилину призначена для знищення повітряних цілей, а також легкоброньованих наземних цілей, – ділиться враженнями найкращий навідник Сухопутних військ ЗСУ.

Півтора року тому Артем Фрунзе вирішив докорінно змінити своє життя. Ювелір за фахом, він з дитинства мріяв бути військовим. У 2006 році відслужив строкову зв’язківцем. Повернувся до цивільного життя, у якому займався виготовленням ювелірних прикрас. Потяг до військових наук таки переміг: хлопець уклав трирічний контракт, аби підсилити зенітний підрозділ та визволити Україну від проросійських окупантів.

Перемога серед навідників ЗУ-23 Сухопутних військ ЗСУ стала неочікуваною для Артема. Це перші серйозні змагання для нього.

– Нам слід було поцілити в мішень, яка імітує БТР і встановлена на відстані приблизно 700–750 метрів від вогневих позицій. Інша мішень, яка імітує вертоліт, перебувала за понад кілометр від вогневих позицій. Мені вдалось зробити найбільше влучань по повітряній цілі, що й дозволило посісти перше місце серед конкурсантів, – розповів Артем.

Співрозмовник каже, що їхній розрахунок, до складу якого  входять командир, прицільний, навідник, водій, який ще й підносить боєприпаси, та два заряджаючих, – злагоджений колектив. І саме від порозуміння серед номерів обслуги залежить успішність виконання поставлених завдань.

Артем Фрунзе серйозно замислюється про здобуття вищої військової освіти, аби з часом посісти місце командира зенітної установки. Адже саме він визначає місце вогневої позиції, орієнтує й готує установку до бойового застосування, керує бойовою роботою номерів обслуги та стрільбою по цілях. Але найголовніше, чим переймається найкращий навідник уже зараз, – як зробити їхню колективну працю ще ефективнішою.

Фото – з особистого архіву Артема Фрунзе

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Розвідник

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Радіотелефоніст

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Офіцер запасу морського напрямку

від 30000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область