ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як Путін переплюнув Сталіна

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 30 Серпня 2020, 12:01

Росія свідомо змінює демографічну ситуацію анексованого півострова

Усього, згідно з офіційними даними, у віддалені регіони СРСР було депортовано 191 044 кримських татар. Але за даними їхнього самоперепису, проведеного кримськотатарським Національним рухом,  −  423 100. Та й ця цифра депортованого корінного населення регіону була б набагато більшою, якби хтось додав до неї тисячі виселених звідти під «татарську сурдинку» етнічних греків, німців, українців.

Окрім того, поза увагою більшості істориків та широкого загалу досі залишається той факт, що кількість депортованих кримчан Сталін замістив ще більшою − людом із Центральної Росії, Дону та Сибіру.

Ну, а вірний послідовник «великого керманича» товариш Путін, мавпуючи свого учителя, перевершив і його, й навіть царів, починаючи із Катерини Великої після завоювання Кримського ханства…

Росія говорить? Читай, Росія бреше!

Розпочнемо з вже звичного для російської влади інформаційного ляпу, у який в змозі повірити їхній казковий герой Іванушка-дурник. Не так давно координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров спробував отримати від росіян офіційні дані статистики щодо кількості громадян РФ, які переїхали для постійного проживання на півострів. На його офіційний запит у Кримстат таки надійшла відповідь. За нею, у останні роки міграційний приріст населення Криму склав… 2696 осіб!

Це ж треба бути настільки «Іванушкою» у чиновному кріслі, щоби видати таке за власним підписом і «державною» печаткою! Бо перед тим, доповідаючи на Генеральній асамблеї ООН, її генсек Антоніу Гутерріш заявив, що РФ свідомо змінює склад населення Криму. За даними організації, із 2014 року на півострів переїхало мешкати не менше 140 тис. росіян.

Велике переселення до Криму

Цим скористалися в українському постійному представництві при ООН.Там зазначили, що у доповіді керівництво ООН офіційно визнало порушення РФ четвертої Женевської конвенції через свідомі спроби Москви змінити склад населення півострова:

«Згідно із доповіддю, Російська Федерація заохочує переміщення власного населення на півострів, що є прямим порушенням Женевських конвенцій і явною ознакою намагань змінити демографічну структуру Криму», − публічно висловився глава цього представництва Володимир Єльченко прямо під час презентації офіційного оонівського документа. А прессекретар представництва Олег Ніколенко, коментуючи доповідь генсека у Facebook, уточнив: водночас російська влада вживає заходів для примусу незгодних із окупацією залишити півострів.

Події відбуваються на тлі політичних переслідувань кримськотатарських та українських активістів, примусу населення до отримання російських документів, що посвідчують особу чи право власності, знищення можливостей для вивчення української та кримськотатрської мов. Знаковим й важливим елементом цієї політики є примусовий призов до лав російської армії, внаслідок чого кримчани подекуди проходять службу за межами півострова.

«Резиновий» півострів

 Мабуть, найбільш точними цифрами по мігрантам слід вважати дані Кримськотатарського ресурсного центру.За його інформацією, кількість росіян, які з 2014 року переїхали мешкати на півострів, перевищує 200 тис. осіб. При цьому основу мігрантів складають військові, держслужбовці, судді та пенсіонери. За ними до Криму хутко приїздять на постійне проживання їхні родини.

У будь-якому разі потік росіян, що прибуває до Криму, є настільки великим, що це нівелює негативні демографічні тенденції на самому півострові. Так, згідно з даними того ж Кримстату, показники смертності в середньому у 1,6 разу перевищують показники народжуваності. Однак при цьому російська адміністрація Криму офіційно звітує, що попри високу смертність з моменту проведення референдуму про вхід до складу РФ півострова його населення зросло більше, ніж на 70 тис. осіб! Дивно, правда ж? Це – якщо ви не «Іванушка».

У Криму нині будується чимала кількість дитячих садочків і шкіл, чим дуже люблять хвалитися окупанти. За інформацією архітектора Ольги Вечір, там зводяться і сотні багатоповерхових житлових новобудов, що побічно свідчить про значне збільшення чисельності населення півострова.

А зрадник України й глава російського уряду Криму Сергій Аксьонов безупинно закликає підрядників та підприємців будувати на півострові ще сотні й сотні тисяч метрів житла. Бо ж після «добровільного» приєднання Криму до Росії в ній «прокинулася» величезна кількість «патріотів», які сюди переселяються, щоб врятувати багатостраждальний «рай на землі» не тільки від «бандерівщини й фашизму», а й від згубного впливу Європи, Ісламу, та ненависних «америкосів».

Читайте нас у Facebook
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Слов'янськ

Військова частина 2240 НГУ

Офіцер відділення ВСП

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій (кат. B, C, CE)

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Водій, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Помічник військового коменданта

від 25000 до 25000 грн

Подільськ

Комендатура військових сполучень залізничної станції Подільськ

Тракторист, машиніст екскаватора

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940