ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У районі Авдіївки – тиша. Наші бійці на провокації не  піддаються

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Серпня 2020, 15:05
????????????????????????????????????

Режим «Тиші» на позиціях, що в районі Авдіївки, взагалі поняття незвичне. Починаючи з 2014 року люди тут звикли до звуків вибухів і боїв. Але нині дійсно панує тиша. У супроводі пресофіцера однієї з механізованих бригад ОТУ «Схід» пересуваємося на позицію, що розташована в районі промислової зони. Рухаємося ходами сполучень, які викопані бійцями до повного профілю. Навкруги бачимо наслідки обстрілів: зруйновані будівлі, розтрощені дерева, вирви від снарядів і мін.

«Промка» – найбільш небезпечна ділянка оборони міста. Відстань до ворожих траншей тут в окремих місцях складає від 70 до 100 метрів. Нас зустрічає командир ВОПу Андрій, ще молодий, але вже досвідчений офіцер. За його плечима декілька років участі у бойових діях на Сході країни. Запитуємо, як ворог дотримується режиму «тиші?» – Обстрілів стало значно менше, але неприцільні поодинокі черги зі стрілецької зброї в бік наших позицій, особливо в нічний час, бувають, – розповідає командир. – Ми спостерігаємо і на провокації не відповідаємо. Але з кожним днем ворог стає все більш зухвалим. Вони не приховуючись займаються інженерним обладнанням своїх позицій.

На спостережному пункті чергова зміна несе службу. Кулеметник Сергій уважно спостерігає через трубу розвідника за позиціями ворога. – Знову за лопату взялися. Землю викидають з траншеї, навіть голови не пригинають, – ділиться побаченим спостерігач.

Звісно про кожен випадок порушення домовленостей щодо умов припинення вогню командування доповідає у штаб, представникам ОБСЕ, спостерігачам СЦКК, надає фото і відеоматеріали.

До речі, серед захисників Авдіївки чимало уродженців Донбасу. Командир відділення сержант Микола з Донецької області. До війни працював на шахті. З 2015 року знаходиться на передовій. Тут знайшов свою другу половинку. Вона теж військова, медична сестра в іншому підрозділі. Його земляк солдат-медик Данило родом з Єнакієва. Після закінчення медичного закладу встиг попрацювати лікарем у рідному місті. З початком війни переїхав на підконтрольну Україні територію. Підписав контракт і нині у складі механізованої роти виконує бойові завдання в районі Авдіївки.

– У мене дома залишилися батьки, друзі, знайомі – розповідає Данило. – Я туди обов’язково повернуся, коли на Донбасі запанує мир.

У вільний від виконання бойових завдань час військовослужбовці підрозділу займаються побутом. У них є навіть своя теплиця, де вони вирощують овочі: помідори та огірки, які йдуть до столу особового складу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Механік-водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Тернопіль та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Тернопіль, Тернопільська область

Стрілець-електрик (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-санітар медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО