ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Rapid Trident – 2020: розпочалася заключна конференція з планування

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Серпня 2020, 18:13

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася заключна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident – 2020 («Швидкий Тризуб – 2020»).

Участь в її роботі беруть не лише військовослужбовці ЗСУ і країн-учасниць навчання, а й представники інших силових відомств за координації Антитерористичного центру при СБУ, зокрема Національної гвардії України, Держаної прикордонної служби України, Національної поліції, Управління державної охорони, а також  Товариства Червоного Хреста.

Одним із головним питань під час проведення фінального етапу планування навчання є епідеміологічна ситуація в Україні, правила дотримання карантинних вимог його учасниками, недопущення розповсюдження COVID-19 як під час переміщення військових різних країн до військового полігону, так і під час безпосереднього проведення командно-штабної та польової фаз.

Участь у роботі конференції беруть представники збройних сил Королівства Данії, Литви, ФРН і Польщі. Представники інших країн, насамперед США, зважаючи на карантин, долучаються до процесу планування за допомогою відеоконференцзв`язку та інших технологічних засобів дистанційної комунікації. Основна відповідальність за проведення навчання лягає на оперативне командування «Південь» та Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

– Наше головне завдання – впродовж наступних п’яти днів остаточно узгодити всі питання проведення цьогорічного навчання. Це, насамперед, перелік учасників, необхідні заходи безпеки через пандемію, сценарій навчання, роль і місце кожного підрозділу, завдання підрозділу OPFOR (позначення дій противника), система логістичного забезпечення, зв’язок тощо, – зазначив під час відкриття конференції начальник Управління підготовки оперативного командування «Південь» полковник Дмитро Красильников, який керуватиме навчанням від України.

Наразі планується, що участь у маневрах візьмуть близько 2500 осіб з понад 10 країн світу. Найбільші контингенти, як і зазвичай, від України та США. Найчисленнішим підрозділом від ЗСУ буде одна з механізованих бригад оперативного командування «Південь».

Під час навчання з відпрацюванням різних завдань – оборони, наступу, стабілізаційних дій – представники різних силових структур відпрацюють дії з проведення протидиверсійної та антитерористичної операцій.

Українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ Rapid Trident – 2020 заплановано на другу половину вересня в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

Фото капітан Віталій Ілик

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Командир катера

від 22000 до 100000 грн

Київ

Військова частина А4269

Гранатометник

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Командир катера(військовослужбовець)

від 30000 до 60000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець – помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Львів

Червоноградський РТЦК та СП

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область