ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із 335 майбутніх курсантів столичного військового вишу 324 — цивільна молодь

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Серпня 2020, 17:06

З 1 до 18 серпня у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ.—Ред.) тривала вступна кампанія з набору курсантського складу. З якими ж результатами вона пройшла, які спеціальності були у топі й скільки дівчат вступило цього року до вишу?

Про це й не тільки читачам АрміяInform пропонуємо дізнатись зінтервю із заступником голови приймальної комісії вишу заступником начальника інституту з навчальної роботи полковником Олексієм Сілком.

Держзамовлення виконано на 100 %

— Цього року вступну кампанію ускладнили карантинні умови. Дуже приємно, що 2020-го до нас надійшло понад 1000 особових справ. Для написання заяв і проходження вступних випробувань прибуло 560 юнаків і дівчат з різних куточків України.

—Які були етапи вступу?

З 1 до 11 серпня вступники подавали заяви та документи. З 3 до 14 серпня тривав конкурсний відбір, що традиційно передбачав три етапи: оцінювання рівня фізичної підготовленості, заключна медична комісія тапрофесійно-психологічний відбір. Всі, хто успішно пройшов випробування, потрапиву рейтингові списки рекомендованих до зарахування. 15 та 16 серпня абітурієнти обирали спеціальності навчання, і вже 17 серпня видано Наказ про зарахування. А наступногодня всіх зарахованих виключено з бази ЄДЕБО.

— Скільки вступників стануть курсантами у 2020 році?

Цьогорічне держзамовлення ВІТІ виконало на 100 % — отримали 335 майбутніх курсантів. З них 324 — цивільна молодь — школярі, ліцеїсти. Також за фаховими випробуваннями могли вступити на 3-й курс випускники Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. 15 з них посіли місця в держзамовленні, склавши іспити.

До інституту вступила 41 дівчина

— Які ж із фахівбули найпопулярнішими серед вступників?

Найбільший попит мали спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Кібербезпека» та «Телекомунікації та радіотехніка». Надзвичайно багато особових справ прийшло саме на них.

— На яку з них був найвищий конкурс?

— «Військове управління»і«Телекомунікації та радіотехніка»— 2,5 особи на місце.

ВІТІ славиться підготовкою за унікальною спеціальністю «Озброєння та військова техніка». Як склалася доля вступників, які обрали її?

Дуже цікава та популярна спеціальність, адже під час навчання тут курсанти вивчають радіоелектронні інформаційні системи, оперативну техніку та спецозброєння. Спеціальність набуває шаленого попиту й стосується робототехніки та безпілотних літальних апаратів. Цього року державне замовлення на цю спеціальність — 8 осіб. На 8 місць ми отримали 24 вступники, які обрали її за першим пріоритетом. Судячи з їхніх результатів ЗНО — через 4 роки отримаємо висококласних фахівців у цій галузі.

Скільки дівчат вступило? Адже нині активно впроваджують гендерну рівність у ЗС України.

41 дівчина. Всі вони талановиті, фізично розвинені, здорові й розумні. Дівчата обрали найпопулярніші спеціальності —«Телекомунікації та радіотехніка»,«Кібербезпека».

З яких регіонів України до вашого вишу вступають найчастіше?

Зазвичай— центральний та північний регіони. Найбільше хлопців і дівчат вступило з міста Чернігів та Чернігівської області — їх 36. Також дуже приємно, що збільшиласякількість вступників із Західної України.

І на останок: що чекатиме нановоприбулих курсантів?

25 серпня нове покоління прибуде до стін вишу, де вони проведуть незабутні 4 роки свого курсантського життя. Вже на наступний день хлопці йдівчата поїдуть на полігон для проходження Первинної військово-професійної підготовки тривалістютри тижні, затимскладуть Присягу на вірність Українському Народові.

Матеріали надані інформаційно-агітаційною групою Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Анастасія Рудніцька

Читайте нас у Facebook
У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морі станом на ранок вівторка ворожі кораблі відсутні.

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував 9-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим).

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

2022-го року українці вразили світ єдністю і надзвичайним опором російським загарбникам.

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Справжнім кошмаром для російських моряків стали українські морські дрони. Один з них — MAGURA V5 (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus V-типу; також «М́аґура»). 

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до залучення 50 млрд євро

Єврокомісія схвалила 15 квітня План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з радіо-та супутникового зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Навідник мінометного розрахунку

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Помічник гранатометника

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Офіцер запасу морського напрямку

від 30000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область