ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

100 учасників бойових дій вже оздоровлюються в Одеському військовому санаторії

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Серпня 2020, 15:03

Як повідомив журналісту АрміяInform начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» Ілля Лубашев, уже понад десять днів на базі військового санаторію, що розташований на узбережжі Чорного моря у курортному районі Одеси, відновлено роботу двох соціально важливих програм для учасників бойових дій: психологічну реабілітацію та санаторно-курортне лікування.

– Наразі у нас лікуються та відпочивають ті, хто мав заброньовані путівки ще на березень і квітень цього року. Тобто це ті люди, які у зв’язку із введенням суворих карантинних норм не змогли ще навесні оздоровитися. Задля виконання рекомендацій та дотримання всіх заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції приймання відпочивальників здійснено із завантаженістю максимум на 50 відсотків від наявного ліжкового фонду центру, – повідомив Ілля Лубашев. – Нині у нас оздоровлюються 100 відпочивальників. Це діючі військовослужбовці Збройних Сил України, які є учасниками бойових дій. Хтось приїхав сюди сам, а хтось разом зі своєю родиною. Усі задоволені. Зранку відбуваються процедури, а після обіду – відпочинок на пляжах узбережжя Чорного моря. Для культурного відпочинку організовуємо екскурсії музеями й пам’ятними місцями, яких в Одесі задосить, – додає він.

Звісно, якщо дозволятиме ситуація з карантином, кількість відпочивальників буде збільшено. Сюди долучатимуть усіх, хто брав участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав (учасники бойових дій, інваліди війни та учасники війни), інші військовослужбовці, представники пільгових категорій (люди з обмеженими можливостями, чорнобильці тощо) та інші громадяни України.

Важливо, що відпочивальники оздоровлюються на новому бальнеологічному й фізіотерапевтичному обладнанні, яке нещодавно було встановлено у відремонтовані приміщення. Відновлення санаторію триває і в інших місцях. Практично на завершальній стадії ремонтно-відновлювальні роботи у відділеннях урології та гінекології.

Варто зауважити, що до передачі цього санаторію на баланс Міністерства оборони України практично вся лікувальна база, житлова й адміністративна інфраструктура мали жалюгідний вигляд. Наразі лікувальний заклад  набуває належного стану та поступово стає конкурентноспроможним.

Нині триває ремонт спальних номерів у першому спальному корпусі. Будівельники відновлюють самі кімнати, ремонтують душові з туалетами, встановлюють металопластикові вікна тощо. Додатково закуповують нову сантехніку, а в разі потреби й меблі.

Далі, згідно з планом робіт, передбачено реконструкцію та ремонт спальних номерів і в інших спальних корпусах. У відремонтовані кімнати планують поставити нові меблі, а санвузли обладнають новою технікою. Після проведення капітального ремонту кількість ліжкового фонду збільшиться до 450 ліжок.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Протягом минулої доби відбулося 104 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

Рік тому під час відпрацювання на навчаннях зв’язки «кейсевак — медевак — стабілізаційний пункт» у новій бригаді ми з побратимом прагнули показати, як це відбувалося на нашому досвіді.

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця.

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-зенітник в ППО, військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Водій-хімік

від 17000 до 25000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Військовослужбовець за контрактом у ТРО

від 20000 до 100000 грн

Військова частина А7124

Бухгалтер (матеріальний облік), військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4458

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Кухар

від 17000 до 25000 грн

Чернігів

11 державний пожежно-рятувальний загін