ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Запорізький госпіталь для ветеранів війни має працювати – Президент

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Серпня 2020, 14:19

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості збереження Запорізького госпіталю ветеранів війни й доручив Фонду держмайна спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання передачі корпусів, якими користується установа, у власність ОДА. Про це йшлося під час відвідання главою держави госпіталю в межах його робочої поїздки до Запорізької області. Про це повідомляє Офіс Президента України.

«Я вважаю, що це мій обов’язок як Президента, обов’язок держави – робити все це. Ми вами дуже пишаємося за все, що ви робите, що роблять наші хлопці та дівчата на сході України, захищаючи наш суверенітет», – сказав Володимир Зеленський.

«Тому це питання ми вирішимо – зараз говорили з Фондом держмайна. Ми все це вирішимо впродовж кількох тижнів», – повідомив Президент, наголосивши, що ветерани повинні отримувати якісну меддопомогу.

Володимир Зеленський зателефонував голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку та доручив опрацювати це питання спільно з Кабінетом Міністрів у найкоротші терміни, щоб госпіталь міг повноцінно функціонувати та надавати послуги ветеранам.

Глава держави констатував, що подібних проблем в Україні багато. Для їхнього розв’язання й було створено Раду ветеранів при Офісі Президента. Він запропонував голові ОДА опрацювати питання не лише збереження, а й модернізації та розвитку медустанови.

Ветерани, з якими спілкувався Володимир Зеленський, також наголосили на необхідності вирішення цього питання та важливості госпіталю для них.

«Наші хлопці свого часу захищали державу й знову стануть на її захист, коли це буде потрібно. Але питання збереження їхнього здоров’я та реабілітації, яку вони мають проходити, – для цього потрібен дійсно спеціалізований заклад. Тому питання збереження цього закладу для нас дуже важливе», – сказав один з учасників зустрічі.

Також обговорювалося створення на базі госпіталю центру психологічної підтримки та реабілітації учасників бойових дій, підтримка ініціатив, які б сприяли появі робочих місць для ветеранів.

Директор госпіталю Тетяна Ярмощук також ознайомила главу держави з діяльністю установи. Зокрема, з роботою кабінетів функціональної діагностики, реабілітації, психологічної підтримки. Також було продемонстровано палати інтенсивної терапії, умови проживання. За її словами, щороку в госпіталі допомогу отримують понад 2 тис. ветеранів бойових дій.

Читайте нас в Telegram
Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар в сили оборони

від 21000 до 51000 грн

Калинівка, Вінницька область

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Покровськ

Старобільський РТЦК та СП

Оператор БПЛА військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Гранатометник відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Оператор ПК, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546