ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Дванадцятий крок до перемоги

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Серпня 2020, 9:43

У Лисичанську Луганської області військові капелани освятили вже 12-ту каплицю, яку збудували волонтери з Прикарпаття

Ми переможемо у війні, коли українці знову навчаться об’єднуватись заради миру, коли припинимо навіть подумки ділити країну на схід і захід, коли зрозуміємо, що кожен снайперський постріл під Кримським чи Широкиним – це постріл на вулицях Львова чи Сум.

АрміяInform  вже розповідала про багатодітну родину Карена та Ольги Гюржанів, які дали прихисток у своїй сім’ї десятьом дітям із сиротинця. Кілька років тому про них дізнався полковник Збройних Сил України Юрій Верановський, намагаючись допомогти цій родині, він доклав чимало зусиль, щоб про діточок та їхніх нових батьків дізналось якомога більше людей. Із часом зв’язки між військовими і родиною Гюржанів ставали дедалі міцнішими. Військовим імпонувало те, що ця велика сім’я всім серцем прагне жити в єдиній і вільній Україні. Тому під час кожної ротації до Гюржанів навідувались українські бійці й щиро намагались підтримати у скрутному становищі та всіляко допомогти. Але минулого року завдяки небайдужим волонтерам та офіцерам Івано-Франківського гарнізону, Карен та Ольга разом із десятьома своїми дітьми приїздили відпочити у Карпати. Їх дуже вразило те, як живуть люди на заході нашої держави, як у родинах шанують батьків, щонеділі відвідують святу літургію. Після повернення із подорожі у дітей відкрився новий талант – вони почали писати ікони. І це стало головним поштовхом у рішенні прикарпатців звести на подвір’ї родини Гюржанів невеличку капличку.

– Там, де є любов до Бога, є любов і до України – до своєї Батьківщини, – наголосив керуючий Луганською єпархією Преосвященний Афанасій, Єпископ Луганський і Старобільський. – Цей духовний храм буде навчати людей добра та плекати в них найкращі риси їхнього характеру.

Прикметно, що у день святкування винесення Чесного Древа Хреста Господнього та святих мучеників Маккавеїв вирішено назвати каплицю на честь святого рівноапостольного князя Володимира, адже за одним із церковних звичаїв саме у цей день відзначали Хрещення Русі-України. А настоятелем цього храму став військовий капелан отець Володимир.

– Це вже 12-та каплиця, яку прикарпатські ветерани АТО разом із верховинськими волонтерами і священниками спорудили на території Донбасу, – зазначив присутній на посвяченні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда. – Наш університет теж долучився до цієї благородної справи, оскільки на кошти викладачів і студентів вишу були закуплені будівельні матеріали, приладдя тощо.

До речі, ікони, які знаходяться в каплиці, – це мистецький проєкт викладача Прикарпатського національного Університету Володимира Луканя. Вони дуже символічні, адже всі виконані в давньому гуцульському стилі – іконописі на склі. Відтак, можна сміливо сказати, що цей невеличкий храм об’єднав східні й західні кордони нашої держави.

– Ми могли тільки мріяти про те, щоб мати у себе, фактично вдома, такий прекрасний храм, – каже Ольга Гюржан. Він буде не лише оберегом для нашої родини, символом єдності України, але й молитовним прихистком для всіх людей, які прийдуть сюди у пошуках духовного опертя.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

Зброя перемоги: що дає нашому війську мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс» — думка експерта

В одному зі своїх нещодавніх повідомлень у рубриці «Зброя перемоги» автори офіційної сторінки Міністерства оборони України в соціальній мережі Telegram нагадали про напрочуд вдалу розробку від фахівців вітчизняного оборонного комплексу — мобільний 3D-оглядовий радіолокатор «Фенікс».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер базових станцій

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Офіцер, лікар медичного пункту

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Розвідник-мінер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682