ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент України обговорив з Прем’єр-міністром Ізраїлю ситуацію на Донбасі та коронавірус

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Серпня 2020, 17:27

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, під час якої обговорили перемир’я на Донбасі та ситуацію з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

На початку розмови очільник ізраїльського уряду привітав досягнуті домовленості щодо встановлення всеосяжного режиму припинення вогню на лінії розмежування на сході України та прогрес у виконанні Мінських угод.

Глава Української держави проінформував співрозмовника про безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі. Він зауважив, що на лінії розмежування фіксують окремі випадки порушення режиму «тиші» з боку бойовиків, проте загалом режим припинення вогню триває, й одна з важливих домовленостей, досягнутих лідерами країн «нормандського формату» за результатами грудневого саміту в Парижі, виконується.

Володимир Зеленський привітав Біньяміна Нетаньягу з важливою для регіональної безпеки подією — досягненням домовленостей про нормалізацію відносин між Державою Ізраїль та Об’єднаними Арабськими Еміратами.

«Це історичне досягнення та яскравий приклад можливостей діалогу й дипломатії, який можуть наслідувати інші країни регіону», — сказав Президент України.

Біньямін Нетаньягу зазначив, що Ізраїль уклав не першу мирну угоду з арабською країною, і висловив сподівання, що будуть й інші мирні угоди та врешті-решт у регіоні запанує мир.

Сторони також обговорили заходи, яких вживають уряди двох країн для боротьби з пандемією COVID-19. Володимир Зеленський проінформував співрозмовника про те, що в Україні за добу зафіксовано черговий антирекорд захворюваності на коронавірусну хворобу й у країні діє адаптивний карантинний режим.

Президент України також наголосив на зацікавленості української сторони в закупівлі ізраїльської вакцини проти коронавірусу, яка наразі проходить випробування в Ізраїлі, для своїх громадян.

«Україна має бути серед друзів Ізраїлю, які першими зможуть долучитися до дослідження та використання вакцини», — зазначив Володимир Зеленський.

Під час розмови було також обговорено активізацію торговельної співпраці між Україною та Ізраїлем.

Біньямін Нетаньягу повідомив, що його уряд найближчим часом має завершити ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем та Україною. Володимир Зеленський привітав цей довгоочікуваний крок.

Він також розповів, що Кабінет Міністрів України працює над тим, щоб надати святам Песах, Ханука та Рош га-Шана державного статусу.

Володимир Зеленський запросив Прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу відвідати Україну з візитом. У відповідь очільник ізраїльського уряду зазначив, що буде радий бачити главу Української держави з візитом в Ізраїлі.

Читайте нас в Telegram
Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 51000 грн

Суми

Державна прикордонна служба України

Медсестра в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Старший бойовий медик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир катера

від 22000 до 100000 грн

Київ

Військова частина А4269

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв

38 Окрема Бригада Морської Піхоти