ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Спортивні костюми, демісезонні куртки, вдосконалені сорочки поло: коли військові отримають нові елементи однострою

Важливо Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Серпня 2020, 12:34

У правилах носіння військової форми одягу та знаків розрізнення ЗСУ, що нещодавно вступили в дію, передбачається носіння нових елементів однострою. Відтепер військовослужбовці матимуть демісезонну куртку, спортивну форму, вдосконалену сорочку поло. А спеціально для жінок-військовослужбовців розроблено жіночий кашкет. Про ці помітні нововведення, які незабаром військовослужбовці зможуть відчути на собі, кореспондент АрміяІnform поспілкувалась з фахівцями Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Весна та осінь — у нових демісезонних куртках

На додаток до плаща демісезонного тепер військові матимуть демісезонні куртки. Таке нововведення пов’язане з тим, що використання плаща є зручним не в усіх умовах. Наприклад, під час переміщення у транспорті. Додаткових витрат на куртку з бюджету не передбачено. Саме тому її виготовлення відбуватиметься за рахунок перерозподілу термінів використання плаща демісезонного (термін використання деяких предметів збільшать так, щоб не виходити за межі запланованого фінансування). У 2021 році розпочнуть військово-дослідні випробування демісезонних курток і проведення закупівель.

Спортивні костюми й кросівки

Якщо демісезонні куртки на військовослужбовцях ми побачимо у 2021-22 роках, то закупівля спортивних костюмів вже відбулася. До кінця 2020-го на склади Збройних Сил прийде партія у 15 тис. костюмів.

Як зазначають фахівці Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, їхнє розроблення була доволі тривалим через експерименти з різними тканинами. Адже було завдання розробити легкий костюм, який не парить, проте з тонкої і водночас щільної тканини.

 

Щодо спортивного взуття — то його закупівля планувалась у 2020 році, проте виникли певні нюанси стосовно підошви. Наразі невизначені показники, за якими можна сказати, що ця підошва є хорошою, а інша — ні. До того ж на ринок вийшли виробники, які ще надають свої пропозиції й хочуть брати участь у торгах. Саме тому будуть оголошені додаткові військово-дослідні випробування для отримання нових висновків про якість запропонованих зразків кросівок. І лише після цього здійснять закупівлі.

Наступне літо в нових поло

Також нині завершується робота із затвердження технічної специфікації за позитивними результатами військово-дослідних випробувань сорочок поло. Відтепер матимемо трохи видозмінену модель із сучасного матеріалу типу кулпас (сoolpass). Він складається з функціональних волокон з осередками, через які волога негайно відводиться від шкіри назовні. Ця технологія дозволяє тілу завжди лишатися сухим, знижувати його нагрівання під час фізичних навантажень, а також швидко сохнути після прання. Ще одна важлива властивість поло — стійкість до втрати кольору під дією сонця і прання.

Додаткових фінансових витрат такі вдосконалення не потребують: за тієї ж ціни відбулося покращення тканини й зовнішнього вигляду. У 2020 році планують закупівлі таких поліпшених зразків і в наступному 2021-му —  видача на складах.

Еволюція жіночих кашкетів завершена

Згідно з новими правилами, відтепер для жінок-військовослужбовців передбачено носіння жіночого кашкета. Як відомо, спочатку пані носили чоловічі зразки. Але через нарікання на незручність і зовнішній вигляд проведена тривала робота з удосконалення цього головного убору. Нині завершується робота з технічної специфікації та затвердження зразка еталона. У 2021 році плануються закупівлі, а потім і постачання на склади.

 

Читайте нас в Telegram
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Водій, військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область