ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: танк нового покоління, випробування китайського універсального десантного корабля та ізраїльські патрульні катери

Лонгрід
Прочитаєте за: 5 хв. 8 Серпня 2020, 8:23

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. Читайте також про виробництво нових бойових машин у Канаді, закупівлю китайських ЗРК FK-3 та доставку американських військових шасі для ПРО «Залізний купол».

Канада запускає виробництво нових бойових машин

«Виробництво першої броньованої бойової машини підтримки, відомої як ACSV, розпочалося в Онтаріо, на виробничих потужностях General Dynamics Land Systems-Canada», – заявив канадський міністр оборони Гарджит Саджан.

Контракт на цей проєкт укладений торік у вересні, і відтоді компанія General Dynamics уклала низку субпідрядних договорів, що дозволили розпочати роботу.

Ці нові транспортні засоби можуть перевозити війська, а також виступати в ролі вантажного та санітарного транспорту, командного пункту, мобільного пункту ремонту й відновлення. Нові бойові машини замінять нинішні легкі бронемашини M113 (TLAV) та LAV II.

Перший автомобіль, як очікується, зійде з поточної лінії в грудні цього року, а поставки відбуватимуться до лютого 2025 року.

Головний китайський УДК проєкту 075 вийшов на випробування

5 серпня в Шанхаї із суднобудівного заводу Hudong-Zhonghua Shipyard вийшов на морські випробування головний універсальний десантний корабель проєкту 075, збудований для ВМС Народно-визвольної армії Китаю.

Корабель завдовжки 235 метрів, а його повна водотоннажність близько 36 тисяч тонн. Це менше, ніж в американського десантного корабля типу America – 40–46 тисяч тонн, але більше, ніж у французького УДК Mistral – 32 тисячі тонн.

Універсальний десантний корабель проєкту 075 будували на підприємстві Hudong-Zhonghua Shipyard з 2016 року, введення в дію очікується у 2021 році. На цьому ж підприємстві триває будівництво ще двох таких кораблів. Очікується, що третій корабель буде більший за попередників.

Сербія закуповує китайські ЗРК

Сербія придбала три батареї новітніх китайських зенітних ракетних комплексів FK-3, що є експортним варіантом HQ-22 – системи ППО середньої дальності останнього покоління. Саме ці системи останні чотири роки масово надходять на озброєння армії КНР.

Ця всепогодна система ППО середньої дальності призначена для боротьби з літаками, вертольотами, БЛА класу MALE і HALE, крилатими ракетами й іншими аеродинамічними цілями.

Зона ураження комплексу FK-3 – до 150–170 км з діапазоном висот ураження – від 50 м до 27 км. Батарея, а це три пускові установки, здатна водночас провести залповий пуск 12 ракет по шести цілях. Головка самонаведення – напівактивна та радіолокаційна, має високий ступінь захисту від перешкод.

Також у липні міністр оборони Республіки Сербія отримав з Китаю шість ударних безпілотників СН-92А і 18 керованих ракет із лазерним напівактивним наведенням FT-8. Отже, Сербія стане першим іноземним покупцем цієї китайської системи ППО.

Кот-д’Івуар замовив патрульні кораблі в ізраїльської компанії

Замовником двох малих патрульних кораблів проєкту OPV-45 в ізраїльської компанії Israel Shipyards виявився Кот-д’Івуар. Про укладення контракту з неназваним африканським замовником компанія Israel Shipyards повідомляла двічі – ще у 2019 році, а потім на початку липня 2020 року, проте дотепер країна-отримувач була невідомою.

Будівництво кораблів відбувається на верфі в Хайфі. При цьому секретний контракт на два патрульні кораблі проєкту OPV-45 підписав сам президент Кот-д’Івуару Алассан Уаттара, фактично обійшовши командування збройних сил і ВМС країни. Тож Кот-д’Івуар став першим замовником OPV-45.

Корабель цього проєкту має стандартну водотоннажність близько 300 тонн, довжину – 45,7 м, ширину – 8,6 м, а швидкість понад 24 вузли. Дальність плавання – 3500 миль на 12 вузлів. У кормі корабель оснащений 7,2-метровим оглядовим напівжорстким моторним човном. OPV-45 виконуватиме широкий спектр завдань, включаючи захист від зростаючої загрози піратства у регіоні.

Система ПРО «Залізний купол» для потреб США

Американська фірма Raytheon Technologies та ізраїльська компанія Rafael Advanced Defense Systems утворили спільне підприємство зі створення системи ПРО «Залізний купол» для потреб США. У рамках цього партнерства, що отримало назву RRAPS (Raytheon-Rafael Area Protection Systems), створюватимуть не тільки пускові установки, а й протиракети SkyHunter (протиракета Tamir у версії для США), здатні перехоплювати ракети різного типу, зокрема крилаті. Також ракети «Залізного купола» дозволяють збивати безпілотники й деякі боєприпаси, випущені з наземних озброєнь.

Цей проєкт стане першим за межами Ізраїлю, де стверджують, що їх системи протиракетної оборони є найефективнішими у світі, і коефіцієнт вдалих перехоплень Iron Dome перевищує 90%.

«Залізний купол» для США стане тимчасовим засобом захисту важливих об’єктів від крилатих ракет, а також від мінометного обстрілу і нальотів безпілотників, допоки триває розробка власної системи.

Перші системи ПРО «Залізний купол» США мають отримати вже наприкінці поточного року.

США створює танк нового покоління

США розпочала пошук нової бойової платформи для заміни основного бойового танка «Абрамс».

Центр автомобільних досліджень, розробок та інженерних споруд армії США (TARDEC) розпочав дослідження основного бойового танка наступного покоління в межах програми Future Decisive Lethality. У цій концепції армія хоче отримати швидку бойову машину, продуктивнішу, якщо порівняти її з іншими бойовими танками і важкими бойовими машинами.

Нові танки оснастять сучасним захистом від протитанкових засобів різного типу. Судячи з деяких рендерів, які надходять із командування з розвитку бойових можливостей армії США, нові танки будуть меншими й легшими, ніж нинішні «Абрамс» та «Леопард».

Заміна танків Abrams на техніку нового покоління очікується у 2023 році.

Підготувала Анна Кравченко

Читайте нас в Telegram
Подружжя із Херсона наводило ворожі ракети на лікарню. Їх засуджено до 15 років тюрми

Подружжя із Херсона наводило ворожі ракети на лікарню. Їх засуджено до 15 років тюрми

15 років тюрми отримали ще двоє агентів фсб, які діяли у Херсоні.

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Снайпер (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

номер обслуги зенітного артилерійського відділення

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Медична сестра, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО