ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як можна заощаджувати кошти з соціальною карткою учасника АТО «Українці-Разом!»

Публікації Соціальний захист
Прочитаєте за: 4 хв. 4 Липня 2020, 13:34

З 2016 року в Україні запровадили соціальну картку учасника АТО «Українці-Разом!», яка дозволяє бійцям і членам їхніх сімей отримувати відповідні переваги та пільги. З її допомогою можна отримувати знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах, брати участь в освітніх, оздоровчих і розважальних програмах для учасників АТО/ООС та членів їхніх родин, отримувати інші соціально-правові послуги.

Про те, які переваги і пільги наразі діють для власників такої картки, дізнавався кореспондент АрміяInform.

Знижки у всеукраїнській мережі

Серед основних партнерів, які надають послуги зі знижкою українським захисникам – це інтернет-мережі, магазини й супермаркети, автозаправні комплекси, фітнес-клуби, аптеки, сервісні центри тощо.

– Найчастіше користуюся послугами автозаправок. У 2017 році отримав таку картку і от – виходить трохи заощаджувати. З кожної заправки – це десь 30–40 гривень повертається. Під час подорожей сім’єю зупиняємося там, аби перекусити. Різноманітна кава, гамбургери, чизбургери, хот-доги та інші смаколики там купуємо. На все це є знижка з моєю карткою, приблизно 50–60 гривень. Загалом під час одного відвідування можна заощадити десь до 100 гривень, як правило, це їжа і пальне, – розповів учасник бойових дій Микола.

У супермаркетах і магазинах теж є певна економія.

– Дуже часто я, дружина й діти відвідуємо гіпермаркет поблизу нашого дому. Знижка діє на всі товари, окрім акційних, і становить 7%. Найчастіше беру тут будматеріали, дружина – господарчі товари, а дітям купуємо канцелярію. Приблизно двічі-тричі на місяць обов’язково відвідуємо цю мережу. Залежно від покупок, 100–200, іноді і до 300 гривень заощаджуємо щоразу. Хоча кілька разів купували там побутову техніку, зокрема телевізор, холодильник, пилосос. За один раз нам десь зробили знижку 800–1000 гривень. Єдина умова – треба обов’язково мати з собою будь-який документ, що посвідчує особу, зокрема, паспорт, посвідчення УБД, водійські права, адже на карті вказується прізвище та ім’я власника, – повідомив учасник бойових дій Андрій.

Для прихильників різноманітної побутової техніки знижки з соціальною карткою можна отримати в мережах магазинів побутової техніки.

–  Купували нещодавно ноутбук дочці, знижку яку нам зробили – це 570 гривень. Загальна знижка там 5% на побутову техніку і 10% на різного роду аксесуари. Обмеження встановлюють на акційні товари, – зазначила дружина учасника бойових дій Олена.

Економія коштів на місцевому рівні

Деякі знижки за соціальною карткою учасника АТО «Українці-Разом!» існують для бійців лише в деяких містах країни через те, що партнери, які їх надають, не мають розгалуженої мережі.

– У себе вдома, на Одещині, досить часто відвідую мережу кінотеатрів. Такі кінотеатри є лише у великих містах, як-от: Київ, Одеса, Суми, Львів, Харків. Якщо я йду на сеанс, беру з собою соціальну картку, з нею – 20 відсотків знижка. Навіть на сеанс із надсучасною технологією кіно «Аймакс», який коштує близько 180 гривень, також вона є і це приємно. Одночасно за карткою можна отримати 2 сертифікати, аналогічні двом квиткам. Також часто купую продукти в магазинах, там знижка завжди 7% за карткою, а в мережі місцевих аптек – 6% на всі ліки. Водночас є і велика знижка – 50% у дельфінарій та океанаріум, замість 200 гривень плачу лише 100. Це також поширюється на дітей і дружину. Як на мене, дуже багато плюсів у цій картці. У мене в середньому на місяць вдається заощадити десь до 1000 гривень, – зазначив учасник бойових дій Віталій.

Отримати соціальну картку та знайти відповідну знижку досить просто

Для бійців, які досі не мають такої соціальної картки, потрібно лише заповнити анкету на офіційному сайті громадської спілки Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!» (посилання https://kartka.ukrazom.org/?anketa), після цього впродовж тижня йде перевірка особистих даних, а за 1–2 місяці картка буде виготовлена, про що надійде відповідне смс-повідомлення. Отримати її можна у військкоматі (територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки) за місцем проживання.

Мережа торговельних партнерів такої програми як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівні, постійно зростає і наразі їх уже понад 300. З повним їх переліком можна ознайомитися на офіційному сайті громадської спілки Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!» за посиланням

https://kartka.ukrazom.org/partners.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

США та Британія оголосили санкції проти учасників іранської програми БПЛА

США та Британія оголосили санкції проти учасників іранської програми БПЛА

США та Велика Британія оголосили про нові санкції проти Ірану й учасників іранської програми БПЛА.

Зведення з фронту, постачання зброї та техніки. Президент підбив підсумки щоденного селектору

Зведення з фронту, постачання зброї та техніки. Президент підбив підсумки щоденного селектору

Президент Володимир Зеленський на щоденній селекторній нараді заслухав доповіді про зведення з фронту, про графіки постачання зброї і техніки та комунікацію з партнерами.

Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє 14-річних підлітків вели чотирьох чоловіків, які несли з собою гумові човни, адже планували перепливати Тису.

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

російські війська ведуть наступальні дії з метою окупації міста Часів Яр на Донеччині, проте зазнають втрат. ЗСУ вдалося взяти в полон кількох іноземних найманців із Непалу та Шрі-Ланки.

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Від партнерів по Північноатлантичному альянсу Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Розвідник-навідник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Оператор безпілотного летального апарату

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП