ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ДБР завдає удару по системі протиповітряної оборони країни

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Липня 2020, 19:40

Так вважають у Командуванні Повітряних Сил ЗС України. Підставою для такої заяви стали дії слідчих Державного бюро розслідувань у трьох зенітних ракетних бригадах, озброєних найпотужнішими комплексами С-300.

У Командуванні виду повідомляють, що 1 липня 2020 року в зенітну ракетну бригаду на Київщині (військова частина А2860) чомусь прибули представники Хмельницького відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань. Візит правоохоронців ДБР відбувся на підставі ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С. Баєва в межах кримінального провадження № 62020240000000492. Слідчі ДБР склали протокол огляду та вилучили чотири надвисокочастотні (НВЧ) прилади, клістрони та супровідну документацію. Посадовим особам інкримінують суттєві порушення у закупівлі клістронів. Проте у постанові суду не йдеться про жодне вилучення.

Практично водночас такі ж процесуальні дії проводять у зенітних ракетних бригадах Одещини (в/ч А2800) та Херсонщини (в/ч А1836). Складається враження, що це спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. Зауважимо, так би мовити, інформацію для роздумів: саме нині на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де відкрито відпрацьовує сценарій повномасштабного вторгнення в Україну. До того ж, знаючи фетиш керівництва РФ будь-які події приурочувати до певних дат, удар по бригадах протиповітряної оборони напередодні Дня зенітних ракетних військ (відзначають щороку 3 липня) видається більш ніж логічним.

До відома, надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. На випадок масованого повітряного нападу ворога у дивізіонах створений запас НВЧ приладів. У разі виходу з ладу ЗРК це дає змогу за лічені хвилини відновити боєздатність комплексів і продовжувати повітряний бій.

Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків і суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави.

У Повітряних Силах запевняють, що ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи. Водночас закликають усі правові інстанції ухвалювати виважені рішення, які б не суперечили національним інтересам держави.

Завдяки резонансу, жвавому обговоренню в суспільстві, розумінню керівництва правоохоронних органів, вдалось досягти консенсусу у вирішенні питання повернення вилучених НВЧ приладів (клістронів) до частин зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил.

Відповідну заяву на своїй сторінці зробило Державне бюро розслідувань.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 3078 НГУ

Бухгалтер Полтавського ЗВ ВСП

від 20000 до 21000 грн

Полтава, Полтавська область

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

DevOps engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша