ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Найскладнішими є поранення від куль ворожих снайперів» – військовий хірург з Харкова

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Липня 2020, 13:09

Військові вертольоти, які іноді пролітають над спальними районами Харкова, чи не єдине нагадування мешканцям мирного міста, що війна зовсім поруч – лише за дві сотні кілометрів від їхніх домівок. Побачивши в небі гвинтокрилу машину, кожен харків’янин знає, що вже за кілька хвилин центральною вулицею міста проїде колона «швидких», які везтимуть чергову партію поранених до військового шпиталю.

– Від початку липня ми прийняли близько двадцяти поранених військових, – розповідає начальник хірургічної клініки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону підполковник медичної служби Сергій Шипілов. – Сьогодні у нас перебувають сім поранених, з них двоє важких. Кожному надаємо необхідну медичну допомогу.

За словами військового медика, переважна більшість бійців мають вибухово-осколкові поранення, втім найскладнішими є поранення від куль ворожих снайперів.

– Снайпер спеціально цілить у шию, у бік тулуба, в живіт або пахову ділянку. Тобто в місця, найменше прикриті засобами захисту. В разі влучання куля може пошкодити великі судини, діафрагму чи одночасно органи грудної та черевної порожнин, – говорить Сергій Шипілов. – Таких поранених дуже важко оперувати, оскільки складно відстежити траєкторію проходження кулі в тілі.

За його словами, кожна проведена хірургічна операція є унікальною. Для порятунку життя поранених українських захисників медики застосовують сучасний інструментарій, ендоскопічну та лапароскопічну техніку, малоінвазивні технології.

– Використання подібних засобів значно полегшує діагностику, оперування й подальше лікування, – продовжує Сергій Шипілов. – Поранений швидше стає на ноги й повертається до повноцінного життя.

Якщо захисник України потребує спеціалізованого лікування або довготривалої реабілітації, його направляють до військових медичних закладів у інших містах.

– Хворих нейрохірургічного профілю відправляємо до Львова, ампутантів – до військового госпіталю в Ірпені, – розповідає військовий лікар. – Минулого тижня відправили реанімаційно-операційним літаком «ВІТА» 10 військовослужбовців у різні регіони.

Нині небо над Харковом уже кілька днів спокійне, але військові медики завжди готові будь-якої миті приступити до роботи, щоб рятувати найцінніше – людські життя.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів окрему нараду з Міністерством оборони, зокрема щодо комплектування бригад Збройних Сил України.

Морпіхи завдали ударів по ворожих дронщиках і піхоті

Морпіхи завдали ударів по ворожих дронщиках і піхоті

Мінометники першого окремого батальйону морської піхоти знищили екіпаж російських операторів дронів, а також пройшлися по укріпленнях ворога.

Міністри оборони України та Канади обговорили співпрацю між оборонними компаніями

Міністри оборони України та Канади обговорили співпрацю між оборонними компаніями

Міністр оборони України Рустем Умєров під час відеоконференції з канадським колегою Біллом Блером обговорили підтримку нашої держави у політичній та військовій сферах. 

Уряд схвалив порядок утримання та охорони Національного військового меморіального кладовища

Уряд схвалив порядок утримання та охорони Національного військового меморіального кладовища

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою затверджено Порядок утримання в належному стані та охорони Національного військового меморіального кладовища.

Денис Шмигаль обговорив з прем’єром Болгарії потреби України в артилерії та ППО

Денис Шмигаль обговорив з прем’єром Болгарії потреби України в артилерії та ППО

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з новопризначеним главою уряду Болгарії Дімітаром Главчевим і подякував за його особисті зусилля на підтримку нашої держави.

У Силах оборони пояснили, що стало основним фактором звільнення острова Зміїний

У Силах оборони пояснили, що стало основним фактором звільнення острова Зміїний

Висадка десанту на острові Зміїний і подальше його звільнення дозволило пізніше провести низку успішних операцій в акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Розвідник, військовослужбовець

від 21500 до 52500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Старший механік-водій, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ