ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Автор дилогії «Листи здалеку» спрямує кошти від реалізації тиражу на лікування й реабілітацію дітей із фронтової зони

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2020, 8:42

За підтримки Національної спілки журналістів України стартував благодійний проект із реалізації дилогії Бориса Кутового «Листи здалеку».

Презентація книг відбулася днями в прес-центрі НСЖУ. Всі виручені від продажу кошти автор спрямує на лікування й реабілітацію 30 дітей із фронтової зони.

Дилогію складають дві концептуально пов’язані між собою книги “Листи здалеку” та “Повість про Срібну флейту”. Її автор Борис Кутовий – ветеран бойових дій на сході України, журналіст, офіцер Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України. У 2014 році він пішов до армії добровольцем у складі підрозділу Сил спеціальних операцій.

“Усе починалося з маленької веселої історії про веселих добрих мишенят, яка була набрана та відправлена СМС-кою моєму синові. Моє серце прагнуло до спілкування, прагнуло підтримки близьких у тих важких умовах. Те, що я писав, – було добрим та захопливим, несло частку мого серця”, – розповів Борис Кутовий.

Книги дилогії написані у формі тематично пов’язаних між собою листів-оповідань, що надіслані батьком з війни підростаючому синові. В оповіданнях йдеться про незвичайні події, пригоди та зустрічі, що трапляються у численних подорожах літературного героя. Книга адресована широкій читацькій аудиторії.

Нині Борис Кутовий відомий як керівник низки культурних та гуманітарних проектів із допомоги мирним мешканцям та дітям Донбасу: “Допомога йде”, “Допомога Схід”, “АРТПЕРЕМИР’Я”, “Подаруй дитині Донбасу книжку українською мовою”.

“Ведення військової операції передбачає не лише зброю, а й боротьбу за душі й серця людей, особливо мирних мешканців в районі проведення ООС”, – наголосив під час презентації дилогії командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв, додавши, що завдяки гуманітарним проектам рівень довіри місцевого населення до військових ЗСУ відчутно зріс.

Сам автор книг Борис Кутовий зазначає: “Мої книги саме про те, що дає нам змогу долати труднощі та йти до перемоги, не простою, складною дорогою. Про те, що робить людину – людиною. Книги – про… любов. Любов, яка складається із тисяч часток – як промінець світла відбивається і розквітає у спектрі. Любов, яка складається із багатьох маленьких, але дуже важливих поривів серця. Це любов до того місця, де ти виріс, це любов до твоїх близьких людей, любов до твоєї дитини, це любов до жінки, яка дає тобі сили жити. Це любов до твоєї рідної землі, рідної мови… З усього цього складається одна і нездоланна Любов заради і в ім’я якої людина може навіть свідомо віддати своє життя…”

Національна спілка журналістів України анонсує благодійний проект з реалізації книжок зазначеної дилогії. Усі отримані кошти будуть спрямовані на лікування та реабілітацію дітей із соціально незахищених родин з населених пунктів, які межують із зоною зіткнення на сході України та потерпають від жахів війни: Мар’їнки, Красногорівки, Світлодарська, Миронівського та інших.

Наразі за підтримки Бахмутської та Мар’їнської районних державних адміністрацій Донецької області сформована група з 30 дітей віком від 5 до 11 років, які на кошти, виручені від продажу книг Бориса Кутового, пройдуть лікування та медичну реабілітацію в унікальному спелеосанаторії “Соляна симфонія” (Соледар Донецької області). Всі діти мають медичні рекомендації для санаторно-курортного лікування захворювань легенів. Лікування проходитиме в соляній шахті на глибині понад 280 метрів.

– Уже третій рік поспіль Бахмутський район співпрацює з небайдужими та прогресивними людьми, які зацікавлені в допомозі мешканцям сходу. І неважливо, з якої вони сфери, головне, що є результат. Дякую Борису Кутовому і його однодумцям за реальні справи. Завдяки проектам дітлахи району проходили курси лікування в кращих клініках країни. Вірю, що курс лікування в соляній шахті стане справжньою симфонією у справі охорони здоров’я наших дітей. До цієї справи долучилися всі, все буде добре, – так прокоментувала новий проект Бориса Кутового та Національної спілки журналістів голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна. До речі, пані Тетяна – в минулому журналістка, є членом НСЖУ.

 

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Гранатометник стрілецької роти

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інженер-електромеханік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Служба в ЗСУ за контрактом

від 20100 до 121100 грн

Чернігів, Чернігівська область

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення