ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеранів лікують… небом!

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 13 Липня 2020, 10:02

«Небо без обмежень» — під такою романтичною назвою на Харківщині відбувся захід із соціально-психологічної реабілітації захисників України. На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової учасники АТО/ООС і волонтери здійснили індивідуальні та колективні польоти на легкомоторних літаках, а також — стрибки з парашутом.

Проєкт організовано громадським об’єднанням УО «Учасників бойових дій та волонтерів АТО у Харківській області» за фінансування обласного бюджету.

— Ми проводимо цей захід заради того, щоб наші хлопці знали, що вони нам потрібні, що ми разом з ними, що вони такі самі, як і ми. Хочемо, щоб вони отримали якомога більше позитивних вражень та емоцій — це і наша подяка їм, і наша підтримка, — розповіла організатор заходу, харківська волонтерка Ярина Чаговець.

Під оплески присутніх на льотне поле приземляються перші парашутисти. Серед них — Світлана Ковбаса. У 2015-му на війні вона втратила чоловіка, проте й нині продовжує сама перебувати на фронті у складі однієї з механізованих бригад Збройних Сил України. Щойно виконала перший стрибок з парашутом з висоти 3000 метрів.

— Мегадрайвово! — ділиться захватом Світлана. — Незабутня палітра вражень. Ці захопливі миті вільного падіння й польоту звільняють серце від смутку та тривоги, натомість наповнюючи легкістю та щастям. Небо справді лікує.

До стрибків готується наступна команда. В її складі — ветеран АТО/ООС Віталій. З 2014-го по 2018 рік він перебував на Донбасі. Спочатку проходив службу в механізованій бригаді, потім — у десантно-штурмовій.

— Цей захід для мене — це передусім чудова нагода поспілкуватися з друзями та бойовими побратимами, — говорить Віталій. — У мене вже були стрибки, але я постійно ставлю перед собою нові завдання, тому сьогодні відкрию для себе парашут типу «Крило». Дуже вдячний організаторам за цю можливість і за патріотичну атмосферу.

Один із запрошених ветеранів — учасник бойових дій на Донбасі, колишній військовослужбовець 128-ї ОГШБр Тарас Пастух. Нині він заступник голови Харківської облдержадміністрації, опікується національно-патріотичним вихованням молоді, питаннями підтримки захисників України.

Здійснивши ознайомчий політ у супроводі інструктора на легкомоторному літаку ХАЗ-30, він ділиться своїми враженнями:

— Дуже захопливо. Неймовірні відчуття свободи, здається, ось-ось торкнешся неба. Відчуваєш прилив адреналіну, але не воєнного, а мирного, який дає сили для нових звершень. Звісно, розвиватимемо цей напрям реабілітації й надалі, залучатимемо якомога більше ветеранів.

Акція «Небо без обмежень» відбувається не вперше. У грудні 2018 року в небо над Харковом піднялися перші 50 учасників реабілітаційної програми — ветерани з Харківської, Київської, Дніпропетровської, Сумської, Полтавської областей. Тоді вона отримала численні схвальні відгуки від залучених до заходу захисників України.

Організатори запевняють: ця програма й надалі матиме підтримку та фінансування для продовження в наступні роки.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 100000 грн

Полтава, Полтавська область

Розвідник-радист, радіотелеграфіст

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 30000 до 130000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Суми

73 батальйон