ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Знайти себе в цивільному житті

Публікації Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Липня 2020, 18:13

У приміщені Львівського «Будинку Воїна» відбувся урочистий випуск слухачів – ветеранів Збройних Сил України та інших силових структур, які проходили навчання та соціальну адаптацію в рамках проєкту «Норвегія − Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

Проєкт відбувається за фінансової підтримки уряду Королівства Норвегія, організація та ведення якого в Україні здійснює Міжнародний фонд соціальної адаптації. Цей проєкт є логічним продовженням свого попередника, який виконувався в Україні майже 20 років і закінчився у грудні 2019 року.

– Цієї весни громадська організація у партнерстві з Національним університетом «Львівська політехніка» продовжила реалізацію нового проєкту, в рамках якого 32 ветерани та члени їхніх сімей пройшли професійне навчання за програмою «Управління проєктами». Навчання було організоване на базі Tech StartUp School Львівської політехніки із залученням кафедри соціології та соціальної роботи та Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» Інституту гуманітарних і соціальних наук, кафедри адміністративного та фінансового менеджменту,  кафедри фінансів Інституту економіки та менеджменту, а також працівників Tech StartUp School, – розповів голова ГО «Нове суспільство України» Костянтин Левченко

Через пандемію і оголошений карантин, всі теоретичні заняття відбували в онлайн-режимі. У межах навчання слухачі мали змогу взяти участь у воркшопі, який відбувся за підтримки університету Reutlingen University та спікера  Любомира Мацеха. Учасники проєкту дізнались  про прототипування закордоном та важливість застосування перевірених методик впровадження технологій у життя.

Не зважаючи на дистанційних формат навчання, викладачі курсу використовували всі можливі формати викладення матеріалу: презентації, відео, текстові матеріали, а також транслювання екрану під час вивчення спеціальних програм, на практичних заняттях слухачі працювали  як індивідуально, так і в фокус-групах, що дозволяло зробити навчальний процес більш цікавим та ефективним.

Як підсумок навчання колишніми військовослужбовцями було презентовано 18 бізнес-ідей, зокрема:  INDUSTRIAL ALP (Верхолазні роботи/Промисловий альпінізм), «Продовольчий банк “ТАРІЛКА”», «Озон Експерт (озонування та екотуман)», «SICH − система запобігання аварійних ситуацій. Розумний безпечний будинок», «Clean & Frensh − Мобільна мийка автомобілів» тощо.

Колишні бійці, солдати та офіцери висловили щиру подяку  Міністерству закордонних справ королівства Норвегія, Університету NORD (Норвегія), Міжнародному фонду соціальної адаптації, і Національному університету «Львівська політехніка», Tech StartUp School і ГО «Нове суспільство України» за надану  можливість ветеранам війни здобути нові знання, які допоможуть їм знайти себе в новому, мирному житті.

Євгенія Пальцева, Тарас Грень

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар, військовослужбовець

від 20500 до 22000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Кулеметник військової частини

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Зв’язківець-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Санітар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ