ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кому в Шепетівці заважає військова техніка?

Новини Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 1 Липня 2020, 18:43

Учора і сьогодні на різних інформаційних інтернет-ресурсах шириться інформація про те, що у вівторок, 30 червня, у Шепетівці, що на Хмельниччині, місцеві жителі перекрили дорогу, щоб військова техніка не могла проїхати містом на полігон, зокрема тут «На Хмельниччині місцеві жителі повстали проти української військової техніки».

Поліція підтвердила правомірність руху бронетехніки

«Про це у соціальній мережі на своїй сторінці у Facebook написав користувач Саша Ядаменко, – йдеться в повідомленні. – Він розповів, що в місті розташований ДП «Шепетівський ремонтний завод», на якому ремонтують військову техніку. Звідти вона відправляється на фронт, проте спочатку її потрібно перевірити на місцевому полігоні. Раніше шлях із заводу на полігон пролягав через територію м’ясокомбінату, але тепер власниця заборонила їм проїзд, стверджує Ядаменко. Через це техніку потрібно гнати через вулиці міста, що не сподобалося місцевим жителям. У підсумку, вони перекрили дорогу легковим автомобілем. Люди заявляють, що військова техніка створює їм дискомфорт: викликає нервову напругу, а також псує дорожнє покриття, – написав Ядаменко».

Директор Держпідприємства «Шепетівський ремонтний завод» Олег Турінський спеціально для АрміяInform телефоном прокоментував цей випадок і повідомив, що представники поліції, які прибули на місце перекриття, підтвердили правомірність руху військової гусеничної техніки дорогою саме за цим маршрутом. Він також наголосив, що відповідно до адміністративного поділу, затвердженого міською владою, саме ця дорога призначена для пересування великогабаритного транспорту, адже веде до промислового кар’єру.

На заводі готові до діалогу

На фото: Олег Турінський

– Ми не категоричні у своїх діях і в жодному разі не мали за мету якимось чином навмисно завдати незручностей місцевим жителям, –  підкреслив Олег Турінський. – Наразі тривають перемовини з представниками міської влади щодо обрання альтернативного маршруту, обладнання окремої дороги для бронетехніки чи якихось інших варіантів залагодження цього конфлікту. Водночас у нас на підприємстві діє чіткий цикл ремонту і відновлення озброєння та військової техніки зі встановленими термінами його виконання, куди входить і практична фаза випробування її на полігоні, до якого треба дістатись визначеним маршрутом.

– Ми готові до діалогу й готові до конструктивних пропозицій, вивчимо й розглянемо всі запропоновані варіанти, які допоможуть досягти компромісу, – констатував керівник підприємства.

У той же час частина мешканців міста відкрито засуджує вчинок тих своїх співмешканців, які ініціювали цей конфлікт.

Секретар Громадської організації «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО» Лариса Бабкіна підкреслила, що більшість містян обурює позиція «купки» несвідомих громадян Шепетівки, які у такий ганебний спосіб роблять відомим на всю Україну їхнє місто і штучно створюють негативний інформаційний резонанс у суспільстві.

На фото: Лариса Бабкіна

– Вони недалекоглядні у своїх трактуваннях і ставлять власні інтереси вище чи не головної мети всієї України – відбиття збройної агресії Російської Федерації на Донбасі. Військова техніка, яку ремонтують на цьому держпідприємстві, йде з фронту і туди ж повертається. Якщо ми не хочемо, аби гусениці ворожих танків, БМП чи «самохідки» нівечили асфальтове покриття центральних вулиць і майданів нині мирних міст в центрі, на заході, півночі чи півдні України, повинні забезпечити «зелене світло» своїм героям-захисникам, – наголосила Лариса Бабкіна.

Якщо ми не хочемо, аби гусениці ворожих танків, БМП чи «самохідки» нівечили асфальтове покриття центральних вулиць і майданів нині мирних міст в центрі, на заході, півночі чи півдні України, повинні забезпечити «зелене світло» своїм героям-захисникам.

Українцям варто врахувати передовий натівський досвід

Слід зауважити, що в країнах НАТО для таких от подібних пересувань важкої армійської техніки все прораховано до дрібниць. Для цього поблизу території, де заплановані маневри бронемашин, обладнують дорогу для бронетехніки, завдяки якій вона зможе оминати шляхи загального призначення під час слідування на полігон. Варто, певно, і нам, українцям, як крокуючим до Альянсу, це теж врахувати, аби практика пересування бронетехніки дорогами населених пунктів не була надто шкідливою як для громади, так і для дорожнього покриття.

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Німеччина та Британія домовилися про подальшу підтримку України, серед нових проєктів — вертольоти

Німеччина та Британія домовилися про подальшу підтримку України, серед нових проєктів — вертольоти

Україна та Німеччина зобов'язуються продовжувати непохитну підтримку України стільки, скільки буде потрібно для того, щоб допомогти Україні захистити себе.

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання Україною літаків F-35

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання Україною літаків F-35

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловився з приводу можливого надання Україні західними партнерами літаків-винищувачів типу F-35.

Над Дніпропетровщиною збили ворожу ракету Х-69

Над Дніпропетровщиною збили ворожу ракету Х-69

Увечері над Дніпропетровською областю знищено російську крилату ракету.

Сили оборони знищили на півдні «Бук» та два «Гради»

Сили оборони знищили на півдні «Бук» та два «Гради»

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 111 окупантів і 53 одиниці озброєння та військової техніки.

російські нафтобази палають, війна роботів, Авдіївський напрямок: стрім із прифронтового міста

російські нафтобази палають, війна роботів, Авдіївський напрямок: стрім із прифронтового міста

Атаки на російську нафтову промисловість тривають – ніч у рф виявилася справді запальною, адже об'єкти паливної інфраструктури горіли принаймні у двох областях: Смоленській та Воронезькій.

Інтенсивність обстрілів Сумщини зросла втричі

Інтенсивність обстрілів Сумщини зросла втричі

Ворог значно збільшив застосування систем залпового вогню і БПЛА, що скидають боєприпаси.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Командир відділення

від 23000 до 24500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Начальник групи телекомунікації інформаційно-телекомунікаційного вузла

від 20000 до 25000 грн

Хмельницький

Військова частина А1056