ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З 2015 року канадські інструктори провели підготовку понад 18 000 українських військових із різних силових структур

Інтерв`ю Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 18 Червня 2020, 9:18
!

Як ми вже повідомляли, днями до України прибула група канадських військових інструкторів, а саме – друга частина 9-ї ротації Оперативної об’єднаної місії Збройних сил Канади UNIFIER.

Кореспонденту інформагентства АрміяInform вдалося поспілкуватися з командиром тренувальної місії UNIFIER в Україні підполковником Раяном Стімпсоном.

– Вітаю вас! Розкажіть детальніше, хто саме прибув до України і які військовослужбовці ваших Збройних сил?

– 14 червня до України у міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького прибув літак ЗС Канади із нашими військовослужбовцями і їхнім майном. Це група канадських військових інструкторів – близько 90 військових чоловіків і жінок, а саме – друга частина дев’ятої ротації Оперативної об’єднаної місії Збройних сил Канади UNIFIER. Новоприбула група приєднається до своїх  колег, які вже перебувають в Україні.

– Де працюватимуть канадські військові? Вони одразу приступлять до тренувань з українськими військовими?

– Основна частина контингенту працюватиме у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки Національної академії сухопутних військ, що на Львівщині, а інші військові приєднаються до невеликої групи солдатів та офіцерів у Багатонаціональному координаційному центрі у Києві.

– Нові представники Місії відразу  будуть відправлені безпосередньо в навчальні центри чи спочатку перейдуть на карантин у зв’язку із пандемією COVID-19?

– Перш, ніж долучитися до тренувальної місії, група, яка прибула, вживатиме усіх заходів, щоб захистити свій особовий склад в умовах пандемії COVID-19. Військовослужбовці перебуватимуть в самоізоляції протягом 14 днів неподалік від Міжнародного центру миротворчості й безпеки. Збереження здоров’я є життєво важливим для продовження успішності Місії.

– Тобто ваші колеги працюватимуть лише у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки та Багатонаціональному координаційному центрі у Києві?

– Саме на Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки ми проводимо основну частину колективної підготовки підрозділів ЗС України. Крім того, у нас є кадровий персонал, який у Києві працює в Багатонаціональному координаційному центрі. Цей центр координує навчальну місію Канади з навчальними місіями інших країн-партнерів. Через обмеження, які тривають у зв’язку з карантинними заходами і обмеженнями для групи канадських Збройних сил, індивідуальне навчання в інших 10 місцях буде припинено до окремого рішення. Проведення занять, індивідуальної підготовки буде  відновлено дещо пізніше, можливо, коли умови покращаться. Наразі не визначено, коли розпочнеться індивідуальна підготовка українських воїнів.

– Які завдання покладаються на військових 9-ї ротації вашої тренувальної місії?

– З початку навчально-тренувальної місії UNIFIER створено сприятливі умови для розвитку професіоналізму шляхом проведення тактичної підготовки на рівні окремого підрозділу, навчання підрозділів військової поліції, надання першої медичної допомоги, підготовки сержантського складу, навчання інженерів (розмінування та протидія вибуховим пристроям). Після  карантину 9-та ротація приступить до розбудови потенціалу сил безпеки. Ми маємо намір продовжувати вдосконалювати  якість колективної підготовки, робитимемо це відповідно до всіх спеціальних заходів, передбачених групою медичного забезпечення канадських Збройних сил щодо протидії COVID-19.

– Розкажіть, будь ласка, що вдалося зробити вашим військовим попередніх ротацій тренувальної місії?

– У рамках навчальної-тренувальної місії UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та стабільності. Чинний мандат місії UNIFIER в Україні спливає у березні 2022 року.

Канада та Україна є близькими партнерами з міцними оборонними відносинами. Канада розмістила свій військовий персонал в Україні для підготовки і проведення програм із навчання та розбудови потенціалу в рамках навчально-тренувальної Місії UNIFIER у вересні 2015 року.

Станом на квітень 2020 року в тренуваннях під егідою канадських інструкторів підготовку пройшли понад 18 000 представників від різних силових структур у 420 серійних курсах, які охоплюють усі сфери діяльності. Зокрема акцент робиться на індивідуальну та колективну підготовку, підвищення кваліфікації молодших офіцерів та сержантського складу. Серед них і представники Національної гвардії України. На сьогодні канадські інструктори провели навчання для понад 1200 представників Нацгвардії України.

– Дякую!

Фото надано пресслужбою тренувальної місії UNIFIER.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовий

від 20000 до 120000 грн

Харків

226 окремий батальйон 127 ОБр Сухопутних Військ ОК Північ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Розвідник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Кочегар (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 22000 до 122000 грн

Мукачеве, Закарпатська область