
Завтра, 1 липня, в Грузії стартує проєкт з унесення змін до меню грузинської армії. Відзначається, що метою проєкту є додавання в меню тамтешніх армійських їдалень нових страв, щоб урізноманітнити раціон солдатів і офіцерів.
Прес-служба міністерства оборони Грузії зазначає, що для реалізації нової ініціативи вирішено запросити шеф-кухарів провідних місцевих ресторанів. Вони впродовж 44 діб проводитимуть майстер-класи і тренінги з навчання приготування нових страв кухарів армійських їдалень. Страв, яких раніше не було в меню. Зокрема, з майстер-класами виступлять президент грузинської федерації кулінарії Леван Кобіашвілі, кулінар Мануель Баранда, шеф-кухарі ресторанів Тбілісі.
«Розраховуємо на те, що завдяки цій ініціативі харчування грузинських військовослужбовців значно покращиться. Учасники запропонують схему додавання нових страв у раціон військових», – повідомили в Міноборони Грузії.
Планується, що в цілому перепідготовку на першому етапі пройдуть 30 кухарів військових частин. Вони отримають спеціальні сертифікати й впроваджуватимуть «нову гастрономічну культуру».
Шеф-кухарі, які напередодні відвідали армійську їдальню, відзначили, що з простих продуктів харчування, які поставляють до військових частин нині, можна готувати значно різноманітніші страви.