ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Фільм про Голодомор в Україні «Ціна правди» – знятий на реальних подіях, очолив найвищі рейтинги в Франції

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Червня 2020, 9:50

Фільм про Голодомор в Україні польської режисерки Агнешки Голланд «Ціна правди», який в французькому кінопрокаті отримав назву «Тінь Сталіна», очолив найвищі рейтинги в Франції наприкінці червня. Про це повідомляє Центр Анни Київської в Франції на своїй сторінці в Фейсбук.

«Як цікаво грає історія з нами. Фільм про Голодомор, який в Франції переклали як «Тінь Сталіна», створений всесвітньо відомою Агнешкою Голланд, спочатку не хотів брати жоден французький дистриб’ютор. Чому? Фільм мав вийти в березні 2020 року, але в процес втрутився COVID. Увесь Париж обвішаний афішами фільму. Агнешка Голланд не могла прийти на презентацію свого фільму, хоча мешкає в Парижі. Все зачинено, зокрема кінотеатри, обвішані афішами цієї кінострічки», – йдеться в дописі Центру Анни Київської, який поширив і Національний музей Голодомору-геноциду.

За словами українців Центру, три місяці французи дивилися на ці афіші й запитували себе: що це за фільм? І 22 червня стрічка вийшла в 250 залах!

У Центрі Анни Київської прокоментували успіх стрічки «Тінь Сталіна» наступним чином: «Вона отримала найдовшу рекламну кампанію в історії кіно у Франції. І тепер фільм очолив найвищі французькі рейтинги! Правда має дивний стиль торжествувати».

В Україні ж фільм польської режисерки Агнешки Голланд «Ціна правди» презентували в листопаді 2019 року.

Фільм «Ціна правди» заснований на реальних подіях. Стрічка розповідає історію молодого британського журналіста Гарета Джонса, який приїздив до Радянського Союзу й на власні очі бачив жахіття Голодомору. Гарет на початку 1930-х кілька разів відвідував СРСР, коли тривала політика колективізації.

Молодий британський журналіст Гарет Джонс не вірить у сталінську пропаганду. Аби провести розслідування, чоловік спочатку прямує до Москви, а звідти – на Донеччину і Харківщину. Джонс розуміє – Радянський Союз обманює західні країни – українці помирають від голоду, причому штучного.

Після повернення на Захід Гарет Джонс у серії статей для газет Manchester Guardian і The New York American описав усі подробиці масових смертей від сталінського штучного голоду в Україні. Він був одним із перших, хто розповів про штучний голод у західній пресі. Його статті спричинили гучний скандал, а самого автора вщент розкритикували. Утім, він увійшов у історію як перший, хто відкрито заговорив про сталінський Голодомор в Україні.

Зняла стрічку Агнешка Голланд – польська режисерка, лауреатка «Золотого глобусу» й номінантка на «Оскар». Картина стала спільною роботою кінематографістів із Польщі, Великої Британії та України. Зйомки тривали в трьох країнах.

Світова прем’єра кінострічки «Ціна правди» відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі «Берлінале – 2019». На зйомки витратили понад 8 мільйонів євро, частина з них – із фонду українського Держкіно.

«Сюжет про трохи наївного, але дуже сміливого журналіста, висвітлює не лише жахи того часу, а й зухвалість брехні, якою покривалися ці події. Ми проводимо паралель між тодішнім світом брехні пропаганди та фальшивих новин із сьогоденням», – розповідала під час презентації в Києві режисерка фільму Агнешка Голланд.

Як зазначають автори кінокартини, вони хотіли, щоб в Україні більше дізналися про особистість Гарета Джонса. А також, через його історію – розповісти світу про Голодомор. За цю культурну місію Указом Президента України Агнешку Голланд нагороджено орденом княгині Ольги III ступеня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік водій, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець стрілецької роти

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039

Електрозварник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Фельдшер

Київ

Військова частина А7039

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України