ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Доповідь генсека ООН по Криму виявила нові порушення Росії – Сергій Кислиця

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Червня 2020, 19:15

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гетерреш оприлюднив доповідь про дотримання прав людини в тимчасово окупованому Криму, у якій чітко задокументував нові порушення Росією міжнародного гуманітарного права. Про це розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, повідомляє Укрінформ.

«У доповіді генсека ООН чітко визначено Автономну Республіку Крим та місто Севастополь як тимчасово окуповані Російською Федерацією території України. Крім того, зазначається, що Росія продовжила застосування на окупованих територіях свого кримінального законодавства. Такі дії є черговим порушенням окупантом міжнародного гуманітарного права», — констатував Сергій Кислиця.

Водночас, за словами українського дипломата, генсек ООН вказав на те, що російська окупаційна влада досі блокує доступ Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) до півострова «з метою моніторингу ситуації на місці».

За словами постпреда, у документі наведені й конкретні факти порушень прав підсудних, а також відсутності неупередженого публічного судочинства.  Йдеться і про те, що затримані не мають належного захисту, їм не дозволяють зустрічатися з консулами України. Окремо зазначено про тортури та примусове переміщення підсудних і засуджених на територію Росії.

Ще одним важливим аспектом Сергій Кислиця назвав привернення уваги в доповіді Генсека ООН до тривалої практики обшуків і рейдів, насамперед проти кримських татар, порушення свободи зібрань, свободи слова, заборони діяльності Меджлісу, порушень релігійних прав. Крім того, за його словами, документ підкреслює незаконність автоматичного поширення громадянства РФ на українців, що проживають в тимчасово окупованому Криму.

«Ми вдячні Генеральному секретарю та іншим установам ООН за постійний моніторинг порушень з боку Росії прав людини та міжнародного гуманітарного права на Кримському півострові. Важливо, що про це говорить не лише Україна та її партнери, але й виходять офіційні документи ООН з чітким відображенням наслідків російської окупації», – підкреслив український дипломат.

Читайте нас в Telegram
У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177

Бухгалтер, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Старший бойовий медик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік до в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Командир гармати, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Медична сестра, анестезист відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії

від 20000 до 120000 грн

Десна (Чернігівська обл.)

Військова частина А4302