ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

20 фахівців санітарно-епідеміологічної служби нагороджені Головнокомандувачем Збройних Сил України

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Червня 2020, 8:25

Шостий місяць поспіль в інтенсивному режимі в непростих умовах боротьби з пандемією на коронавірусну хворобу працюють  військовослужбовці та працівники санітарно-епідеміологічної служби командування Медичних сил. За цей час проведено понад 12,5 тис. досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції, майже 5,5 тис. експрес-тестів, розроблено низку важливих керівних документів, методичні рекомендації щодо дій у випадку виявлення симптомів хвороби, організовано обсерваційні та карантинні заходи серед особового складу Збройних Сил України, що допомагають стримувати поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Тому не випадково наказом Головнокомандувача Збройних  Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з нагоди Дня медичного працівника  відомчими нагородами відзначено 20 кращих фахівців служби, ще 15 отримали подяки.

− Приємно, що наша робота не залишилась непоміченою керівництвом Збройних Сил, − сказав у розмові з кореспондентом АрміяInform начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування МС ЗСУ підполковник медичної служби Сергій Моргун. – У нас дійсно служать і працюють високопрофесійні фахівці, які люблять свою роботу. Серед них начальник епідеміологічного відділу регіонального управління підполковник медичної служби Тетяна Кобилянська, яка забезпечує співробітництво служби превентивної медицини з військовими медиками з-за закордону, начальник лабораторного відділу  капітан медичної служби Наталія Козаченко, начальник групи матеріально-технічного забезпечення старший сержант військової служби за контрактом Андрій Шурубура. Вони та інші наші військові  відзначені медаллю «За досягнення у військовій службі».

Тривалий час військові епідеміологи залишались, так би мовити, в тіні. Немає епідемічних загроз, і про нашу службу ніхто й не згадує. Але, повірте, відсутність викликів не присипляє нашу пильність і не розслабляє. До пандемії Covid-19 ми розпочали готуватися, коли з китайського Уханя почали надходити тільки перші тривожні сигнали. Мабуть, тому наша служба виявилась на крок попереду за цивільних колег у країні.

Не випадково перші наради і конференції щодо шляхів протидії спалаху коронавірусу і координації дій медичних установ за участю представників Офісу президента і Уряду проходили на дискусійних майданчиках Національного  військово-медичного клінічного центру «ГВКГ». За словами Сергія Моргуна, військовослужбовці й працівники регіональних санітарно-епідеміологічних управлінь, зокрема й лаборанти, щороку проходять атестування та беруть участь в заходах із підвищення кваліфікації та удосконалення професійних навичок. Тому проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для них не було чимось несподіваним. Куди важливішим було своєчасне отримання відповідних реагентів.

− Дуже важливо, шо ми постійно отримуємо необхідне лабораторне обладнанням, засоби захисту і реагенти, − зауважив підполковник Моргун. – АрміяInform регулярно повідомляла про всі новинки і надходження сучасного обладнання до наших підрозділів, тому не буду повторюватися. Зверну лише увагу на  останнє придбання – надувний лабораторний комплекс, який збільшує спроможність наших мобільних лабораторій. Він призначений для підготовки і доставки зразків для аналізу та забезпечує безпечне поводження з біологічними матеріалами. Комплекс складається з чотирьох окремих, з’єднаних між собою модулів. У кожному модулі − кабіни на надувній пневмоконструкції. Це рішення дозволяє проведення дуже швидкого монтажу і введення в експлуатацію всього комплексу.

Крім додаткового обладнання, ми маємо також у кожній мобільній лабораторії два комбінезона, так звані скафандри. Вони є унікальними, тому що мають максимальний захист від навколишнього середовища − вірусного, інфекційного, радіаційного.

Сергій Моргун зазначив, що сьогодні створюється недоторканний запас обладнання та засобів захисту. За його словами, в Міноборони проведено перерозподіл коштів на загальну суму 158,8 млн гривень для забезпечення діяльності мобільних лабораторій витратними матеріалами, закупівлю засобів захисту та апаратів штучної вентиляції легень.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер (2 категорії), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Майстеp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Механік, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039