ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хто з  призовників має можливість вибору місця служби

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Червня 2020, 13:19

Цьогорічна весняна призовна кампанія в Україні, як і всі сфери суспільного життя у державі, є нетиповою. Перенесена з весни на літо, вона відбувається з суворим дотриманням заходів епідеміологічної безпеки.

Як розповіли кореспондентові АрміяІнформ у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті, уже під час проходження призовної комісії в райвійськкоматах кожен призовник обов’язково проходив спочатку температурний скринінг, а потім усі, кого комісія визнала придатними до військової служби, обов’язково пройшли ПЛР-тестування на коронавірусCOVID-19. Уже на збірному пункті обласного військкомату, за добу до відправки партії новобранців до навчальної частини Збройних Сил України, усім майбутнім воїнам було здійснено ще й ІФА-обстеження на наявність антитіл до коронавірусу.

– На сьогодні перша команда призовників повністю обстежена, – запевняє старший лікар Чернівецької обласної призовної комісії Іван Тріска. – Водночас мені приємно відзначити, як особливість призову «Весна − 2020», кращий стан здоров’я та фізичної підготовки майбутніх захисників, аніж раніше.

В облвійськкоматі додають, що цього літа, в період з 15 червня й до 31 липня,із Буковини буде призвано понад 450 молодих людей, майже половина з них, 210 призовників, служитимуть у Збройних Силах України, 115 – у частинах Національної гвардії, 110 – у Державній прикордонній службі й 20 – в Державній спеціальній службі транспорту. При цьому майже півтисячі відібраних призовними комісіями захисників – це хлопці, які визнані кращими за станом здоров’я та іншими характеристиками, адже всього за повістками військових комісарів було викликано на комісію близько двох тисяч молодих людей.

– Дякую призовникам та їхнім батькам за те, що вони виховали таких дітей, які не ухиляються від військової служби, а хочуть служити й повернутися додому морально стійкими й фізично розвинутими, набувши навичок військової справи, – зазначає заступник голови Чернівецької ОДА, голова Чернівецької обласної призовної комісії Олексій Бойко. – Насправді нині спостерігається зростання свідомого вибору молодих людей, які дійсно бажають служити у війську.

Із особливостей призову голова комісії відзначає також те, що 18-19-річні призовники, котрі приходять до військкомату за власним бажанням і за результатами призовної комісії визнані придатними до служби, мають можливість обирати куди йти служити – їм лише необхідно написати необхідну заяву, про що їм роз’яснено.

Проводжаючи напутнім словом у війська майбутніх захисників, військовий комісар Чернівецького ОВК полковник Віталій Чурай запевнив їхніх батьків у тому, що жоден строковик не служитиме в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також підкреслив, що безпрецедентні заходи епідеміологічної безпеки вжито задля того, щоб не допустити поширення COVID-19 у Збройних Силах України. Усі обстеження майбутніх військовослужбовцівна наявність COVID-19 відбувалися абсолютно безкоштовно.Доправлення призовників як до районних комісій, так і до обласного збірного пункту, забезпечено Чернівецькою ОДА спільно з обласним військовим комісаріатом. Дотримуючись протиепідемічних заходів, команди комплектуватимутьсяв середньому з 30-40 осіб.

Із побажаннями легкої служби до юнаків звернулися також голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський та Кіцманський міській голова Сергій Булега.

Благословив юнаків на добру службу, наголосивши при цьому на особливому духовному змісті їхнього вчинку,старший військовий капелан Буковини, настоятель Храму Святого Миколая ПЦУ отець Юрій Кав’юк.

А від імені призовників у тому, що вони свідомі свого вибору й не підведуть, до присутніх звернувся новобранець Іван із Новоселицького району:

– Нині ви бачите перед собою хлопців, а невдовзі, з армії, ми повернемося справжніми чоловіками. Дякую батькам і близьким за підтримку в цей день, коли ми приступаємо до виконання свого обов’язку перед Україною, – сказав юнак.

Після цього команда з майже півсотні призовників вирушила з Буковини до однієї з навчальних частин Збройних Сил України.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Стрілець 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Психолог, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Електрозварник експлуатаційно – технічного взводу

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039