ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Жоден призовник, який не матиме довідки з району про проведення ІФА-тесту, на обласний збірний пункт не потрапить»

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Червня 2020, 17:17

На Рівненському обласному збірному пункті, що в селищі Здовбиця, гаряча пора  – призовні медичні комісії готові за необхідності працювати навіть без вихідних.

Як зазначив військовий комісар Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Валерій Куценко, наразі планове завдання першої відправки область виконує на 100 відсотків, а загалом весняного призову вже більше ніж наполовину.

 

– Перша відправка до Збройних Сил України планується вже 15–17 червня, – зазначив офіцер. – Ми забезпечені усіма необхідними індивідуальними засобами захисту. Жоден призовник, який не матиме довідки про проведення ІФА-тесту, на обласний збірний пункт не потрапить. Їх тестуватимуть у районах, а в разі виявлення позитивних результатів робитимуть й ПЛР-тести. Щодо обсервації, то її молоде поповнення проходитиме упродовж двох тижнів уже у військових частинах.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації Ігоря Добровольського, важливо, щоб забір матеріалу для ІФА-тестів проводився за день до відправки. Голови медичних комісій повинні чітко скоординувати роботу щодо тестування призовників. Відповідні кошти в області на це вже виділені.

На призовному пункті діють карантинні обмеження, тому вхід на медичну комісію не більше п’яти призовників, – решта чекають на подвір’ї, дотримуючись дистанції.

Разом із іншими категоріями громадян сюди прибули й випускники комунального закладу «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» для проходження медкомісії на вступ у військові виші. Як і в попередні роки, більшість ліцеїстів мріють продовжити службу  як курсанти, а згодом й офіцери.      Серед них і мешканець Здовбиці Данило Шпак.

Хлопець закінчив ліцей та планує вступити до військового інституту Київського Національного університету імені Тараса Шевченка на факультет військової журналістики. У місцевих ЗМІ, каже, ще не друкувався, проте впродовж кількох років успішно фотографує, цікавиться програмами обробки фотографій, версткою газет. Напрямок навчання обирав на сайті вишу, де й ознайомився з його особливостями. Якщо ліцей я обирав самостійно, то остаточне рішення щодо вступу в військовий інститут обговорював із батьками. Адже це професія на все життя, тож довелося усе зважити.

Ще один юнак Євген Мельник із Новоград-Волинського. Він закінчив школу та за порадою товариша, який навчається у військовій академії в Одесі, теж планує стати розвідником. Каже, що хоче випробувати себе та як справжній чоловік захищати свою Вітчизну. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Президент підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник радіостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-електрик

від 22000 до 52000 грн

Черкаси

118 ОБр Сил ТрО ЗСУ

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682