ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ЗС України залишатимуться активними контрибуторами в справі підтримання миру і безпеки на європейському континенті — Головнокомандувач ЗС України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Червня 2020, 19:46

Сьогодні, 12 червня, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак провів телефонну розмову з Головою Військового комітету ЄС генералом Клаудіо Граціано. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, генерал-полковник Руслан Хомчак та генерал Клаудіо Граціано обговорили безпекову ситуацію в Європі з огляду на боротьбу з пандемією коронавірусу та протидію збройній агресії росії на Донбасі. Особливу увагу під час розмови приділили подальшому розвитку військового співробітництва між європейськими партнерами. Також обмінялися думками щодо протидії кампанії з дезінформації.

– Збройні Сили України і надалі залишатимуться активними контрибуторами в справі підтримання миру і безпеки на європейському континенті, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України. – Наприкінці червня визначені сили та засоби Збройних Сил України завершують чергування у складі бойової тактичної групи ЄС “Хелброк” і через певний час знову заступлять на оперативне чергування.

Такі внески, зазначив він, дозволяють забезпечувати взаємосумісність підрозділів ЗС України з підрозділами європейських партнерів при виконанні ними спільних завдань.

Збройні Сили України залишаються надійними партнерами і надають допомогу сусіднім державам у боротьбі з COVID-19. Прикладом такої взаємодопомоги є сприяння Румунії, на її звернення, у перевезенні медичних вантажів військово-транспортними літаками Іл-76 ЗС України. Здійснено шість авіаперельотів з Китаю та три з В’єтнаму. Найближчим часом планується виконати ще шість польотів до європейських країн, – повідомив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Голова військового комітету ЄС високо оцінив практичну реалізацію зусиль щодо реформування Збройних Сил України в умовах ведення бойових дій та боротьби з коронавірусом. “Будемо сильніші разом,” – зазначив він.

Своєю чергою Головнокомандувач ЗС України подякував за високу оцінку й конструктивну, змістовну розмову. Також висловив вдячність країнам Європи в особі генерала Клаудіо Граціано за всебічну підтримку і належну турботу про українських військовослужбовців, які навчаються у провідних європейських вищих військових навчальних закладах та виконують завдання у складі багатонаціональної бригади LITPOLUKRBRIG.

 

Читайте нас у Facebook
За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник складу, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Командир міномета, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник компресорної станції, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Офіцер штабу, старший лейтенант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Лікар медичного пункту, загальної практики, військовослужбовець

від 25000 до 30000 грн

Миколаїв

Військова частина А1688

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України