ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

430 мільйонів гривень і 20 видів послуг: Львів – лідер у наданні соцдопомоги захисникам України

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Червня 2020, 17:11

Один із пріоритетів роботи міста у соціальному напрямку — допомога бійцям АТО/ООС. Від початку збройного протистояння на Сході України львівські волонтери, представники органів місцевої влади та депутатський корпус вирішили, що воїни повинні відчувати консолідовану підтримку та міцний тил. Тому для їхньої підтримки у Львові запровадили чимало соцпрограм. Зокрема у місті діє дві унікальні програми, які передбачають надання нашим воїнам понад 20 видів допомог та послуг. А сукупні виплати з міського бюджету для їхньої реалізації складають на сьогодні близько 430 мільйонів.

Кореспондент АрміяInform звернувся до спеціальної установи Львівської міської ради – Центру надання послуг учасникам бойових дій, та дізнався, як колишні та чинні військовослужбовці можуть отримати фінансову допомогу.

– З серпня 2014 року у Львові діє «Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців міста Львова». Вона передбачає 20 видів допомог і послуг. Це і надання одноразової матеріальної допомоги захисникам, які потребують вартісного лікування, і одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення дітей учасників АТО, і виплати батькам загиблих героїв АТО, – розповіла очільниця Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій  Світлана Ткачук.

За словами посадовиці, воїнам АТО/ООС місто надає одноразову матеріальну допомогу на розв’язання соціально-побутових питань у розмірі 100 тисяч гривень.

Допомогу за час дії програми «Про захист інтересів учасників антитерористичної операції» отримали 3 319 бійців. На ці виплати з міського бюджету скерували 331,9 млн грн. Програму прийнято у 2015 році, і діятиме вона до 2022 року включно. Загалом на її фінансування передбачено витратити 600 мільйонів.

Зі слів Світлани Ткачук, зібрати документи для подання не складно. Окрім паспортних даних та копії посвідчення учасника бойових дій, обов’язково потрібно надати довідку про безпосередню участь в АТО. Адже  основною умовою отримання фінансової допомоги з міського бюджету є перебування на передовій не менше ніж 45 календарних діб. Але, зазначає директорка Центру, переважна більшість кандидатів на отримання допомоги мають в активі сотню, а то й більше днів на передовій.

Крім одноразової матеріальної допомоги бійцям-мешканцям міста в розмірі 100 тисяч, існує одноразова грошова виплата з міського бюджету розміром у 25 тисяч гривень. Вона передбачена для мешканців Львова, які перебувають на військовому обліку на території міста та підписали контракт на термін не менше ніж 3 роки для проходження військової служби у лавах Збройних Сил України. За попередніми підрахунками, на цю допомогу мають право претендувати до 500 осіб. Уже виплачено допомогу 103 особам на суму майже 2,6 мільйона.

Загалом упродовж дії міських програм із соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їхніх родин, родин загиблих захисників, за даними Львівської міської ради 21 819 осіб із зазначених категорій отримали різного роду допомоги. Зокрема пільги на оплату ЖКП та соціальні послуги на загальну суму майже 99 мільйонів гривень.

Навіть епідемія COVID-19 і пов’язані з цим витрати не спричинила зупинення виплат, чи їхнє зменшення. Процес прийому заявок від львів’ян-учасників АТО/ООС триває.

Нагадаємо, загалом у Львові мешкає понад 6 930 учасників АТО/ООС, з них 489 осіб з інвалідністю внаслідок війни. За час проведення бойових дій загинули 97 львів’ян.

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Офіцер штабу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678

Бойовий медик взводу

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Кравець

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)