ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Де зможуть відпочити українці влітку та що таке система «ДРУГ»?

Армія і суспільство Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Червня 2020, 16:49

За календарем уже літо, а це означає, що в багатьох військовослужбовців настане така довгоочікувана відпустка. Та чи зможуть наші захисники відпочити за кордоном, питання й досі залишається відкритим. Тож АрміяInform вирішила дізнатися, коли відновиться авіасполучення та які країни будуть готовими прийняти українців.

Наприкінці березня Україна практично повністю припинила авіасполучення у зв’язку з карантином, залишивши лише евакуаційні авіарейси. Однак уже в червні польоти планують відновити.

Сьогодні на засіданні уряду Прем’єр-міністр анонсував відновлення внутрішнього авіасполучення з п’ятниці 5 червня, а міжнародного авіасполучення – з 15 червня. Регулярні міжнародні рейси відновлять з тими країнами, які дадуть на це згоду й будуть готові приймати українців. Тож куди можна буде полетіти?

Туреччина

До Туреччини українці зможуть полетіти вже з 1 липня поточного року. Як повідомив глава міністерства закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу в телефонній розмові з Дмитром Кулебою, Туреччина створить усі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян.

Грузія

Грузія готова відновити міжнародне авіасполучення з 1 липня. Про це Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив у своєму телеграм-каналі за результатами телефонної розмови з міністром економіки та сталого розвитку Грузії Нателою Турнава. Також Грузія відзначила необхідність відновлення авіасполучення з Україною.

Чимало країн найближчим часом відкривають свої кордони для мешканців Європейського Союзу.

Іспанія нещодавно оголосила, що з початку липня відкриє кордони для іноземців та скасує вимогу щодо 14-денного карантину для всіх приїжджих. Про це сказав прем’єр-міністр країни, повідомляє видання AFP.

Греція чекає туристів з 15 червня, в’їхати на територію зможуть громадяни 20 країн. Однак поки України немає в цьому списку.

Європейські столиці узгодили дату, коли у різних країнах ЄС має відбутися багато пом’якшень. Це 15 червня.

1 червня Міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі одного з українських телеканалів повідомив, що, крім Туреччини, Україна працює над відновленням авіасполучення з Грецією, Кіпром, Чорногорією, Хорватією та Грузією. Точні дані Міністерство інфраструктури оприлюднить найближчим часом.

Система «ДРУГ»

З початком запровадження карантину надзвичайно актуальною стала Добровільна реєстрація українських громадян під час подорожей за кордон – система «ДРУГ». Адже це був один з тих потрібних механізмів, з допомогою якого формувалися списки на повернення в Україну. Пропонуємо детальніше ознайомитися з цією системою.

Проєкт Добровільної реєстрації українських громадян під час подорожей за кордон («ДРУГ») – ефективний інструмент попередження, у разі потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Якщо ви бажаєте зареєструватися у системі «ДРУГ», заповніть електронну анкету, що має такі розділи:

  • Інформація про особу, що подорожує.
  • Маршрут подорожі та період перебування за кордоном.
  • Інформація про близьких осіб, які подорожують.
  • Контактна особа в Україні.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої ви зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на ваш номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з вами або з особами, яких ви зазначили в анкеті.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командиp гаpмати, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО