ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вони загинули за Україну у квітні: 4 історії полеглих захисників

Історія Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 1 Травня 2020, 9:21

АрміяInform і надалі відстежує бойові втрати Української армії на Сході нашої держави. За офіційними даними пресцентру ООС, у квітні 2020-го внаслідок бойових дій загинули четверо воїнів-героїв. Серед полеглих – представники окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» та окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Згадаймо поіменно найкращих синів України, що віддали свої життя за нашу незалежність.

Олексій Купріков – солдат окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр»

Олексій Купріков народився 13 січня 1971 року. Жив у смт Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області. У нього була середня технічна освіта.

«На війну йти спочатку не збирався. Втім, як кажуть товариші по службі, смерть близького друга на фронті змусила Олексія переглянути свої плани. І в листопаді 2018 року він підписав контракт, саме напередодні виходу бригади на Донеччину. Він воював у Новоселівці Другій, а потім на околицях Кримського, де і загинув», – розповідають у підрозділі.

На початку служби Олексій був стрільцем – помічником гранатометника, згодом виявив бажання стати механіком-водієм, тож поїхав до навчального центру. «Він вирізнявся з більшості статечністю та виваженістю. Адже часто буває, що люди після «учєбки» скаржаться: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Олексій же навпаки, навіть якщо чогось і не знав, ґрунтовно та розсудливо намагався зрозуміти, як що працює, як краще полагодити техніку. І в нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, цікавився своєю роботою. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей», – розповідають бойові побратими Олексія.

Загинув 49-річний солдат Олексій Купріков унаслідок ворожого обстрілу наших позицій біля селища Кримське на Луганщині, діставши множинні осколкові поранення, що виявилися несумісними з життям…

Рідні розповіли, що напередодні Олексій розмовляв із сином, у квітні мав приїхати додому у відпустку. Колеги з підрозділу кажуть, що він був уважним батьком, справжнім професіоналом та надійним другом.

Поховали Олексія поруч з його батьком. У нього залишилася дружина, 19-річний син Владислав, мама та рідна сестра, яка також служить у цій самій бригаді.

Леонід Скакуненко  – солдат окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр»

Він народився 22 квітня 1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Мав середню освіту. У 2014 році його призвали до лав Національної гвардії України.

Згодом прийшов на контракт до ЗСУ. Раніше брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

Леонід Скакуненко з позивним «Барон»  був справжнім героєм – самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом з побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, що спробувала прорватися на позиції холодноярців.

12 квітня поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній з найскладніших ділянок фронту. Це сталося внаслідок ворожого обстрілу позиції підрозділу з гранатомета. Тоді Леонід був на бойовому чергуванні.

У 32-річного захисника залишилася дружина, син від першого шлюбу, сестра.

Андрій Шинкарук – командир взводу окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу

Андрій Шинкарук народився 16 липня 1991 року в Любомлі Волинської області. Там навчався в загальноосвітній  школі  № 3. Потім у Національному технічному університеті в Києві. До лав ЗСУ став у першу хвилю мобілізації (2014-2015), брав участь в АТО в складі 1-ї ОМпБ «Волинь». У червні 2019-го Шинкарук був призначений на посаду командира взводу до 28-ї бригади.

Офіцер загинув унаслідок ворожого обстрілу з РПГ поблизу міста Мар’їнка на Донеччині. Граната розірвалася поруч з Андрієм, коли він перевіряв позиції. Осколками йому посікло правий бік. Діставши множинні поранення, що виявилися несумісні з життям, Андрій загинув на місці…

Поховали Андрія в рідному Любомлі. Він був неодружений. Залишилися мати й чотири сестри.

Олексій Лісін – солдат окремої механізованої бригади «Холодний Яр»

Олексій Лісін народився 30 березня 1990 року в селі Гірке на Гуляйпільщині, що в Запорізькій області. До війська пішов торік.

До служби в армії працював далекобійником у Дніпрі, де мешкав з батьками. Олексій зазнав у своєму житті великої трагедії – втратив будинок та обох батьків у пожежі. Тож найбільше про що мріяв, після повернення з війни відбудувати батьківський дім. Однак увечері 28 квітня, перебуваючи на бойовому посту, його життя обірвав уламок ворожого снаряда.

В Олексія лишилися 12-річна донька від першого шлюбу Ліда, кохана дівчина Ліля, з якою планував одружитись, старенька бабуся, молодший брат Микола та старша сестра Тетяна…

Вічна слава й світла пам’ять Героям, імена яких навіки ввійшли в історію України!

Читайте нас в Telegram
Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Суми

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Водій (кат. D, DE), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Старший бойовий медик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

кравець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Ярмолинці, Хмельницька область

Розвідник-сапер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682