ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому бізнесмен пішов до війська рядовим у десант

Life story Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Травня 2020, 11:20

З Віталієм Невмержицьким-Коноваленком ми познайомились на FB-сторінці АрміяInform. Пам’ятаю, мене як автора матеріалу про армійський сухпай, Віталій спитав: «А Ви самі взагалі куштували його?» Виявилось, чоловік служить в одній з десантно-штурмових бригад. Довелось розповісти, що і я не так давно служив у ДШВ, але  в іншій бригаді. Зав’язалось  спілкування – коли в месенджері, коли телефоном. Згодом сказав Віталію, що хочу розповісти про нього нашим читачам. Адже з тих, кого я знаю особисто, він – поки що єдиний, хто, маючи успішний власний бізнес,  вирішив піти на службу до війська солдатом у ДШВ….

«Можливо, хтось і подумав, що я божевільний, адже знали мене всі, як людину офісну»

– До армії у мене був бізнес. Напрямки – логістика, громадське харчування. Працювало в мене близько ста працівників. Започаткував це у 2013-му.  Того ж року, за місяць до початку Революції гідності, народилася дочка. Тому на Майдані був регулярно. У 2014-му, з початком війни, відстояв черги до військкомату у Києві, щоб стати на облік за місцем проживання на випадок мобілізації… Але через постсовковий бюрократизм це не одразу вдалося, поки не знявся з приписки в іншому місті – звідки родом, – розповідає Віталій.

За його словами, з 2014-го допомагав армії, як міг – продуктами, грошима. У 2015-му став до лав добровольчого батальйону «Білій вовк» (Центр спеціальної тактичної підготовки та підрозділ аеророзвідки, який і понині цим займається, але вже як частина ТрО. – Ред.).

 – Протягом усього цього періоду, від самого Майдану, розумів, що займаюся зовсім не тим, чим повинен займатися справжній чоловік та патріот у складний для країни час. Виробився внутрішній комплекс. Згодом дійшов висновку, що все життя буду картати себе, якщо не піду до війська. І у 2018-му вирішив – поки дозволяють вік та здоров’я, підписати контракт із ЗСУ, – додає чоловік.

Такий крок йому було непросто зробити. Адже підписання контракту передбачало і неможливість постійно бачитися з родиною. Також довелось би випасти з цивільного життя на три роки – термін  контракту.

– Дружина, звичайно, була проти, але зробити нічого не могла вже. Сприйняла це як належне, як необхідність. З мого оточення, можливо, хтось і подумав, що я божевільний, адже знали мене всі, як людину офісну. Переважно ж відреагували позитивно, схвалюючи моє рішення. Наприклад, одна колега сказала: «Дуже рада, що серед моїх знайомих з’явилася така людина».

Армія зробила з мене справжнього Чоловіка

Віталій підкреслює, що з самого початку шукав бригаду, яка регулярно виїжджає на Схід, бо хотів на фронт.

– У 2017 році відбувся ребрендинг ЗСУ. ВДВ якраз тоді перейменували на ДШВ. Я за цим уважно спостерігав, мені подобалося. Тому й вирішив спробувати потрапити на службу саме до Десантно-штурмових військ.

– Мене намагалися відмовити від цього рішення у військовій частині, коли прийшов за відношенням, аргументуючи, що у 41 рік вкрай важко витримати всі фізичні навантаження. І дійсно – в навчальному центрі та бригаді побачив, що середній вік 80% хлопців – 20–30 років. Так, було дуже важко… Але тепер можу стверджувати, що армія, як-то кажуть, дійсно зробила з мене справжнього Чоловіка, здатного і фізично, і морально захищати країну.

Віталій розповідає, що чимало його цивільних друзів та знайомих не розуміють його.

– Коли приїжджаю додому, намагаюсь якомога менше розмовляти зі знайомими на тему армії. Єдині, хто розуміє – друзі з «Білого вовка». Не тільки розуміють, а й надають волонтерську допомогу. І мені – як військовослужбовцю, і моїм побратимам, – каже чоловік.

На завершення розмови запитую, що ж найголовніше в сьогоднішній українській армії. І він відповідає:

— А найголовніше – завдяки всім цим хлопцям, які нині служать, наші сім’ї можуть спати спокійно.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер юридичної служби

від 25000 до 75000 грн

Ужгород

33 ОМБр

Стрілець

до 20500 грн

Житомир

Військова частина А2192

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Номер обслуги 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України