ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: Нова парашутна система Т-11. Перший китайський безпілотний вертоліт AR500C. Корабель прибережної зони «Канзас-Сіті» для ВМС США.

Лонгрід
Прочитаєте за: 8 хв. 30 Травня 2020, 11:43

Армія США «тестує» новий парашут Т-11, Естонія представила нову роботизовану гусеничну бойову машину IFV Type-X, а ВМС США поповняться кораблем прибережної зони «Канзас-Сіті». Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у виробництві ОВТ за останній тиждень.

В армії США тривають випробування сучасного парашута Т-11

Відповідно до техзавдання, сформульованого американськими військовими, нова парашутна система повинна підходити для десантування солдата і амуніції загальною вагою близько 180 кг. Нині таку систему Т-11, що приходить на зміну системі Т-10, «тестують» на випробувальному полігоні армії США в штаті Юма (YPG).

У порівнянні зі своєю попередницею, парашутна система Т-11 зменшує швидкість зниження – для вантажу вагою близько 175 кг вона складе близько 5,8 м/с проти попередніх 6,7 м/с. Інакше кажучи,  приземлення з Т-11 еквівалентно стрибку з 1,5-метрової платформи, тоді як Т-10 – з 2,4-метрової. Різниця відчутна.

Крім того, незвичайна кутова форма основного парашута забезпечує менше розгойдування в польоті. Також знижено і динамічний удар при розкритті: купол розкривається повільніше, і коли він розправляється остаточно, парашутист відчуває  менше навантаження. Діаметр купола основного парашута збільшився на 14%, що зі свого боку на 28% збільшило площу його поверхні. Його вага – 16,6 кг. Запасний парашут має конусоподібну форму і адаптований для розкриття на малих висотах, вручну. При цьому його вага становить 6,7 кг.

Крім того, оскільки купол Т-11 розгортається повільніше і далі від літака, ніж попередні парашути, армія США змогла збільшити вагу брутто літака Boeing C-17 Globemaster III на 15000 фунтів, що дозволяє йому безпечно нести більше палива або вантажу.

Поки що нову парашутну систему Т-11 «тестують» на торсових манекенах з оборками для рук, що імітують стрибуна.

Спецпідрозділ Португалії отримає тактичні машини Urovesa VAMTAC ST5

Поточного року Сили спеціальних операцій португальської армії мають отримати 12 автомобілів спеціального призначення Uovesa VAMTAC ST5 4×4. Будуть доступні дві його версії.

4×4 URO VAMTAC має систему блокування диференціала 100% на обох осях, що керується з панелі приладів електропневматичними перемикачами. Автомобіль оснащений 6-циліндровим турбодизельним двигуном Steyr Motors M16 потужністю від 135 до 200 кВт в поєднанні з п’ятиступеневою автоматичною коробкою передач. Він здатний розвивати швидкість до 135 км/ год,  максимальна дальність ходу – 600 км. Цей транспортний засіб має довжину 4,845 м, ширину 2,175 м і висоту 1,9 м. Маса в спорядженому стані становить від 3000 до 3500 кг, а вантажність – від 1500 до 2000 кг.

VAMTAC доступний в широкому діапазоні версій з різними типами кузова. Відомі варіанти включають швидку допомогу, протитанковий транспортний засіб, озброєний керованими ракетами, а також зенітний транспортний засіб, озброєний ракетами класу «земля-повітря».

40-міліметрова система захисту від диму Rheinmetall Rosy_L забезпечує легкий захист військових і цивільних транспортних засобів від раптових нападів, наприклад, під час патрулювання або під час руху в автоколонах. На відміну від традиційних систем захисту від диму, Rosy_L може генерувати динамічні димові завіси, а також великі й багатоспектральні порушення лінії огляду (LOS). До того ж його здатність до багаторазової передачі забезпечує надійний захист від потокових і хвильових атак. Rosy_L має базову систему з пристроєм управління і від однієї до чотирьох пускових установок ROSY на транспортний засіб. За допомогою адаптера одним натисканням система може бути швидко змонтована на транспортному засобі без допомоги інструментів, а також швидко демонтована. Остання версія Rosy є модульною Rosy_Mod. Вона призначена для невеликих збройових станцій і легких транспортних засобів, що використовуються силами спеціальних операцій. Rosy_Mod інтегрується безпосередньо в автомобіль без пускової установки, яка встановлюється на поверхні, що робить його невиявним.

Естонія представила нову роботизовану бойову машину IFV Type-X

Естонська компанія Milrem Robotics намагається революціонізувати світову оборонну промисловість, розробляючи новий тип безпілотної гусеничної бойової машини для механізованих підрозділів, роботизовану бойову машину (RCV), позначену як Type-X.

Засновник і генеральний директор Milrem Robotics Кулдар Вяерсі сказав, що нова довгострокова ціль – замінити всі бойові машини піхоти старого зразка новими системами. Він переконаний, що, як і в багатьох інших сферах життя, оборонна промисловість в майбутньому буде  все більше залежною від роботів, і все менше  людей братимуть безпосередню участь в бойових діях.

За його словами, унікальність Type-X полягає у поєднанні трьох елементів: гібридної трансмісії (електричної й дизельної), здатності працювати в повністю автономному режимі і відсутності екіпажу. Дотепер деякі з наявних бойових машин піхоти були модифіковані для забезпечення можливості дистанційного керування, а також створюються додаткові пілотовані машини. «Я вважаю, що ці рішення схожі на таунхауси, які мають недоліки як в квартирах, так і в будинках одночасно, і майже не мають переваг», – зазначив з цього приводу Вяерсі.

Компанія вважає, що Type-X має низку переваг перед наявним типом бойових машин піхоти. По-перше, це майже у два рази дешевше. Крім того, з його 12 тоннами (26455 фунтів), він майже в три рази легший, ніж БМП. Це означає, що Type-X має покращену мобільність і його легше перекидати на літаках, таких, як C-130. Заввишки лише 2,20 м (87 дюймів), завширшки 2,90 м (114 дюймів) і завдовжки 6 м (236 дюймів), Type-X також має нижчий профіль та менший об’єм, ніж більшість БМП, що ускладнює його виявлення на полі бою. Водночас він оснащений 2-тонною туреллю, озброєною 30-мм автоматичною гарматою, що робить Type-X грізною зброєю, як і більшість інших БМП.

Тип X легко оновлюється, оскільки він побудований за модульним принципом, здатний переносити кілька корисних навантажень на основі одного інтерфейсу. Type-X багатофункціональний – за необхідності його гармата може бути замінена зенітною системою, мінометом або радаром. Він також може бути використаний як транспортна платформа для техніки і особового складу.

За словами Вяерсі, основне завдання нового робота Type-X полягатиме в підтримці основних танків і механізованих підрозділів: 600 км (373 миль) з повністю зарядженими батареями і повним баком JP8. Батареї заряджаються безпосередньо під час роботи дизельного двигуна.

ВМС США поповняться черговим кораблем прибережної зони «Канзас-Сіті»

Корабель прибережної зони (LCS) «Канзас-Сіті» типу «Індепенденс» вперше прибув у порт приписки – Сан-Дієго (Каліфорнія). За попередньою інформацією, на 20 червня запланована офіційна церемонія введення корабля до складу ВМС США, але вона пройде в обмеженому режимі через заходи з боротьби з розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

«Канзас-Сіті» з бортовим номером LCS-22 заклали в листопаді 2017 року, спустили на воду в жовтні 2018 року. Це 11-й корабель типу «Індепенденс» і 22-й у серії LCS.

До речі, «Канзас-Сіті» – другий корабель в історії американського флоту, названий на честь найбільшого міста в штаті Міссурі. Вперше це найменування отримав важкий крейсер, будівництво якого почалося під час Другої світової війни, але було припинено через місяць після капітуляції Японії.

У Сан-Дієго «Канзас-Сіті» приєднається до перших десяти кораблів свого типу: «Індепенденс», «Коронадо», «Джексон», «Монтгомері», «Габріель Гіффордс», «Омаха», «Манчестер», «Ульсан», «Чарльстон» і «Цинциннаті».

Окрім того, найближчим часом американські ВМС мають отримати ще один корабель типу «Індепенденс» – «Окленд», який в травні завершив приймальні випробування. Передбачається, що до кінця цього року Austal USA передасть флоту США корабель «Мобіл», який стане тринадцятим представником типу «Індепенденс».

Водотоннажність кораблів типу «Індепенденс» становить 3100 тонн, довжина корпусу – 127 метрів, ширина – 31 метр. Заявлена максимальна швидкість – 44 вузли, дальність плавання – 4300 миль. Екіпаж – 40 осіб, а також можливе додаткове розміщення до 35 осіб персоналу.

«Канзас» озброєний 57-мм гарматою Mk.110, 20-мм зенітним артилерійським комплексом, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма 12,7-мм кулеметами. На борту базуються два вертольоти MH-60R/S «Сі Хок» та безпілотники.

Китайський безпілотний вертоліт AR500C виконав перший політ

Перший китайський безпілотний вертоліт AR500C, призначений для використання в районах плато, нещодавно завершив свій перший політ. Після зльоту і перед посадкою безпілотний літальний апарат перебував у повітрі близько 20 хвилин.

Розроблений на основі безпілотного вертольота AR500B, AR500C має максимальну злітну масу 500 кг, злітну висоту 5000 метрів і стелю 6700 метрів. Він може летіти п’ять годин на одній зарядці, з максимальною швидкістю польоту 170 км/год і крейсерською швидкістю 165 км/год.

AR500C використовуватиметься  для розвідувальних і комунікаційних цілей. Він також має широкий спектр застосувань в таких областях, як електронне втручання, підтримка пошукових операцій, боротьба з пожежами, контроль морського транспорту, а також доставка матеріалів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікації, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область