ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Сумах відкрили пам’ятник легендарному комбригу полковнику Євгенові Коростельову

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Травня 2020, 17:20

Сьогодні, 28 травня, в Сумах на Алеї Героїв відбулося врочисте відкриття пам’ятника на могилі полковника Євгена Коростельова, колишнього командира 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Офіцер до останнього подиху захищав Україну. 12 листопада 2019 року він дістав смертельні поранення під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Ушанувати пам’ять легендарного комбрига прийшли представники місцевої влади, військовослужбовці гарнізону, батьки та дружина Героя, бойові побратими та друзі. Попри сильний дощ до ритуалу відкриття пам’ятника долучилося багато містян і гостей міста…

Відкрили пам’ятник командир 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади полковник Олег Гончарук і представник 25-ї окремої повітрянодесантної бригади підполковник Сергій Сорока. А священник Свято-Воскресенського собору Сумської єпархії ПЦУ отець Павло провів ритуал освячення пам’ятника.

За військовою традицією в пам’ять про Героя над могилою пролунав салютний залп, а всі присутні вшанували Євгена хвилиною мовчання та квітами, що поклали до підніжжя пам’ятника під звуки скорботного маршу військового оркестру.

Бойові товариші, рідні та друзі, усі хто знав Євгена, запам’ятали його назавжди як мужнього воїна, справедливого та вольового командира, чесного й надійного товариша, люблячого чоловіка й батька.

На завершення церемонії батько Євгена Коростельова, Володимир Миколайович, подякував усім, хто прийшов на церемонію, за пам’ять про сина, що пішов у вічність, ледве переступивши сорокарічний рубіж, за вірність Україні, за вірність бойовому братерству та просто людяність.

Євген Володимирович Коростельов (9 жовтня 1978Суми — 19 листопада 2019Харків)  – полковник Збройних Сил України, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, учасник російсько-української війни. Загинув унаслідок підриву на міні.

Народився 9 жовтня 1978 року в м. Суми.

Навчався в Сумському інституті ракетних військ та артилерії. Після випуску прийшов на службу до 25-ї окремої повітрянодесантної бригади на посаду командира взводу управління самохідної артилерійської батареї. Продовжував служити у 25-й бригаді, і станом на січень 2013 року підполковник Коростельов  – командир самохідно-артилерійського дивізіону бригади.

Війну 2014 року Євген зустрів у званні полковника. Ставши командиром бригадної артилерійської групи, з 22 червня по 22 липня брав участь в операції з блокування та визволення міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області. Самохідно-артилерійський дивізіон під керівництвом Коростельова підтримував вогнем парашутно-десантні підрозділи бригади та придані підрозділи інших частин.

Також брав участь в операціях з визволення населених пунктів Рубіжне, Красний Лиман, Слов’янськ, Краматорськ, Дебальцеве, Шахтарськ, Вуглегірськ, Нижня Кринка.

З 15 січня по 20 березня 2015 року брав участь у боях у районі населених пунктів Донецької області: Олександрівка, Авдіївка, Опитне, Водяне, опорний пункт «Зеніт». 22 січня 2015 року ударами артилерії було знищено два танки, бойову машину піхоти, бронетранспортер і чотири протитанкові гармати з розрахунками та тягачами противника, а також чотири автомобілі та склади з артилерійськими боєприпасами в селищі Спартак, значну кількість особового складу противника. Під час бойових дій поблизу Спартака офіцер дістав контузію.

Восени 2019 року був призначений командиром 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. 10 листопада у присутності фронтових кореспондентів оглядав ввірену йому ділянку фронту в районі Богданівки та Петрівського після відведення військ.

12 листопада 2019 року дістав смертельні поранення поблизу Новотроїцького та Петрівського.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького II та ІІІ ступенів, відзнаками Міністерства оборони України, зокрема нагрудним знаком «За військову доблесть», медалями «20 років сумлінної служби»«За сумлінну службу» II та III ступенів, пам’ятним нагрудним знаком «Воїн-миротворець».

Вічна пам’ять Герою!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Задокументовано, що саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року.

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Воїни ССО знищили важку техніку та 11 військових армії росії на Донеччині.

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

У Міністерстві оборони Литви заявили про передачу Україні чергової партії бронетранспортерів М577. Машини прибули 23 квітня.

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

Сьогодні вранці росіяни скинули на місто Костянтинівка Донецької області керовану авіабомбу, внаслідок удару поранено 5 людей.

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони у ніч 23 квітня.

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Гранатометник

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Водій автомобільного взводу

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

робота стрільцем А4267 10 огшбр. висока заробітна плата

від 23000 до 125000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область