ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Курортний сезон: коли розпочнуть роботу військові оздоровниці?

Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Травня 2020, 16:15

Як правило, з початком літа розпочинається активна фаза відпусток, а відтак й курортного сезону. Та цього року, і це вже очевидно, буде значний виняток із правила, до якого ми так усі звикли. Винуватиць відомий – Covid-19. Та все ж  кореспондент АрміяInform у розмові зі старшим офіцером відділу медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування Командування Медичних сил підполковником медичної служби Лілією Тимошенко намагався дізнатися хоча б якісь прогнози щодо початку роботи військових оздоровниць.

– Спочатку ми прив’язували відкриття курортного сезону до початку руху залізничного транспорту з 1 червня, – зазначила Лілія Анатоліївна. – Але, коли  Кабінет Міністрів на засіданні 20 травня продовжив всеукраїнські протиепідемічні заходи до 22 червня, оптимізму у нас поменшало. Санаторно-курортні установи не підпадають під жоден пункт послаблень. А враховуючи, що переважну більшість наших відпочивальників складають ветерани військової служби у віці 60 і більше років, які знаходяться на самоізоляції, то ми реально бачимо проблематичність щодо початку роботи оздоровниць у червні.

За словами підполковника Тимошенко, санаторно-курортна система Міноборони є складовою частиною загальноукраїнської, а станом на кінець травня від Міністерства охорони здоров’я не надходило жодних рекомендацій або роз’яснень.

– Ми постійно проводимо консультації з нашими колегами з МОЗу, розглядаємо можливі небезпечні варіанти початку роботи оздоровниць, – говорить Юлія Анатоліївна. – Але все це на рівні обговорень можливостей і форм організації оздоровчих заходів у післякарантинний період. Треба дочекатись середини червня, коли Кабінетом Міністрів буде готуватись перелік чергових послаблень вже третього етапу. Є інформація від наших партнерів з приватних санаторно-курортних закладів, що вони начебто поступово будуть приступати до роботи з 1 червня.

На сьогодні центральні військові клінічні санаторії «Хмільник» та «Приморський» визначені для проходження в них обсервації лікарів. А в «Трускавецькому» нині проходять лікування близько 40 військовослужбовців, які повернулися з Косова в рамках ротації українського миротворчого контингенту в межах місії KFOR.

Втім, персонал військових оздоровниць не сидить в ці дні склавши руки. Йде оновлення матеріальної бази, проводяться ремонтні роботи, методичні заняття.

На фото: у військовому санаторії «Пуща Водиця» безлюдно.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА Збройних Сил України

від 20500 до 124000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623