ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 95 ворожих обстрілів, 14 – поранених, без втрат

Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Травня 2020, 9:50

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил на сході нашої держави залишається напруженою. Ворог порушує режим припинення вогню. За таких умов українські захисники рішучо відповідають противнику, примушуючи його до «тиші».

Згідно з щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 4 по 10 травня російсько-окупаційні війська 95 разів обстріляли українські оборонні позиції (минулого тижня було зафіксовано 114 ворожих обстрілів).

Найгарячішими були 7 травня – 21 ворожий обстріл та 9 травня, у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ворог здійснив 17 обстрілів.  Противник вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, БПЛА, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На минулому тижні втрат серед українських військовослужбовців не було, 14  воїнів зазнали пораненнь, 4 – бойового ураження.

7 травня російські окупанти застосували безпілотний літальний апарат проти оборонців населеного пункту Старогнатівка, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-17. Внаслідок вибуху один український військовослужбовець зазнав осколкового поранення.

8 травня неподалік Широкиного окупанти вчергове застосовували БПЛА. Зазнали поранень троє українських захисників.

Противник продовжує навмисно обстрілювати житлові квартали населених пунктів поблизу лінії зіткнення. 4 травня у Верхньоторецькому одна з 82 мм мін розірвалася поблизу приватного будинку, осколками пошкоджено помешкання та господарські споруди. На щастя, ніхто з мирних мешканців не постраждав.

5 травня на околицях Павлополя за кілька десятків метрів від житлових будинків українськими військовослужбовцями була виявлена некерована авіаційна ракета С-8, випущена противником з напрямку  Верхньошироківського. Внаслідок нерозриву ракети втрат немає. Цей випадок задокументували відповідні слідчі органи, після чого інженерно-саперні підрозділи ЗС України знешкодили ракету.

9 травня поблизу Трьохізбенки внаслідок ворожого вогню були пошкоджені два приватні будинки з господарськими приміщеннями, обійшлося без жертв. Такі зухвалі та злочинні дії збройних формувань РФ укотре свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України та підтверджують відверте ігнорування ними Міжнародного гуманітарного права.

Агресивні дії російських окупантів не залишилися безкарними – вогнем зі штатного озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче пригнічували їхню активність. За даними розвідки, з 4 по 10 травня українські військовослужбовці знищили щонайменше 17 окупантів та 18 поранили. Окрім цього, 4 і 7 травня наші воїни знищили військові вантажівки противника.

Також минулого тижня було встановлено чергові докази безпосередньої участі військовослужбовців збройних сил РФ у війні на Донбасі. ОС отримали відео роботи підрозділу снайперів ФСБ РФ, відзняте безпосередньо самими російськими спецпризначенцями під час вогневого ураження українських воїнів. Саме ця група 27 лютого цього року вбила молодшого сержанта Володимира Федченко. Відео як доказовий матеріал російської агресії передано до Служби безпеки України.

За минулий тиждень піротехнічні розрахунки ДСНС обстежили 54 гектари території, вилучили та знешкодили 912 вибухонебезпечних предметів. Робота із розмінування Донбасу й надалі триває.

Представники цивільно-військового співробітництва (ЦВС) зі складу Об’єднаних сил минулого тижня надавали мирному населенню гуманітарну допомогу та підтримку у відновленні об’єктів інфраструктури у 88 населених пунктах Донецької та Луганської областей. У Миколаївці та Богданівці Волноваського району проведений ремонт чотирьох ділянок доріг, а у селі Бердянське – розпочато будівництво об’їзної дороги. У населених пунктах поблизу лінії зіткнення здійснювався супровід ремонтних бригад для планового обслуговування ліній електропередач.

У фельдшерський пункт населеного пункту Золоте-4 представниками ЦВС доставили медичні засоби від благодійних організацій. Також  продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота з місцевими мешканцями щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Минулого тижня військові медики в районі ООС отримали від Командування Медичних сил ЗС України 20 тисяч захисних пов’язок, тисячу костюмів біологічного захисту та стільки ж респіраторів ФП-3.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти з МПЗ, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область

такелажник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Аналітик групи розвідки

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Механік військовослужбовець

від 51000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бойовий медик роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область