ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Рівняння на маму: після загибелі сина на фронті Людмила Менюк пішла служити в його підрозділ

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Травня 2020, 11:11

У свої 52 мати загиблого добровольця Людмила Менюк пішла служити у підрозділ, де воював її син. Вона стала першою жінкою в українському війську, якій довірили відповідальну «чоловічу» посаду – начальника бронетанкової служби.

 

– Мати завжди повинна бути прикладом для своїх дітей, нехай навіть дорослих, нехай навіть тих, які поклали своє життя за Батьківщину, – ділиться Людмила. – Я пішла служити передусім заради свого Станіслава, заради того, що він не встиг, заради його товаришів… Гадаю, син мною пишався б. Тут кожен із хлопців – мій син. Кожна дівчинка – моя дочка. Уявляєте, скільки в мене дітей? Є дуже мужні й героїчні, є спокійні, а є вредні… Серед друзів сина значно простіше переживати його втрату…

За словами жінки, батальйон «Айдар» став для неї другою родиною, де ледь не всі називають її мамою. Та для Людмили було важливо й те, щоб її признали як професіонала військової справи.

– Потрібно було зробити вдвічі більше та вдвічі краще, ніж чоловікові, щоб мене признали як фахівця. Не скажу, що було просто. Все-таки танки, БМП, БТРи – це не те, чим я займалась усе життя. Я починала службу на посаді діловода на другій лінії оборони. Менше ніж за рік стала головним сержантом штурмової роти. Це вже передова, стратегія, тактика війни, застосування зброї… Згодом командир запропонував стати начальником бронетанкової служби. Каже: «Мальво», ти тільки не відмовляйся одразу…» Знайти фахівця було непросто, адже батальйон не має місця постійної дислокації, ми завжди на колесах, чи то передова, чи то полігон… Це важко, не кожен погодиться…

Про своє рішення піти служити жінка не пошкодувала ні на хвилину. Каже: на фронті помолодшала душею.

– Розповідає якось побратим про проблеми зі своєю матір’ю. Каже, що і те вона не розуміє, і те… Я запитую: «А скільки їй років?» А він у відповідь: «Та вже в літах – 45». Я й кажу: «Які ще літа? Я на десять років старша, мені – 55». А він: «Мальво», ну ти ж не порівнюй. Ти – боєць!»

Понад чотири роки служби в бойовому батальйоні вдарили по здоров’ю – контузія, часткова втрата слуху, зору… Два місяці тому жінка повернулася до мирного життя. Та щиро каже: спокій їй і не сниться.

– Під час служби я вступила до університету, тож тепер паралельно навчаюсь у магістратурі, пишу роботу на тему «Особливості соціальної роботи з військовослужбовцями-учасниками бойових дій». Продовжує функціонувати правозахисна організація солдатських матерів «Мальва», ініціатором створення якої була я. Є багато фізичної роботи вдома, адже будинок тривалий час був сиротою. Та й про побратимів не забуваю, постійно спілкуюсь… А щойно будуть зняті карантинні обмеження, поїдемо до батальйону. Це ж родина!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони знищили ворожий ЗРК «стріла 10»

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «стріла 10»

Бійці підрозділу активних дій ГУР Міноборони на фронті виявили та завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу «стрєла 10».

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7  населених пунктів.

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

На Донецькому напрямку під час розвідувальних дій оператори 3-го полку ССО виявили ворожий танк Т-90, який саме відпрацював по позиціях Сил оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Такелажник, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Суми

Старобільський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Оператор дрона

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039