ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Лідеру українського авіадвигунобудування «Івченко-Прогрес» – 75 років

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Травня 2020, 16:04

Авіадвигуни, розроблені конструкторами «Івченко-Прогрес» , застосовують на 66 типах літальних апаратів і їх модифікаціях у більш ніж 100 країнах світу. 

Сьогодні виповнюється 75 років з дня заснування «Запорізького машинобудівного конструкторського бюро «Прогрес» ім. академіка О.Г. Івченка», лідера вітчизняного авіадвигунобудування, що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Підприємство спеціалізується й на газотурбінних двигунах промислового застосування. За підрахунками підприємства, загальний наробіток в експлуатації їх газотурбінних двигунів складає понад 300 млн годин. Це приблизно 35 000 років безперервно роботи.

Експериментально-дослідний комплекс «Івченко-Прогрес» містить 17 стендів та 78 спеціальних установок для різних випробувань двигунів, що робить його одним з найпотужніших в Європі.

Сьогодні колектив підприємства з 2500 тисяч людей очолює академік Інженерної академії України, доктор технічних наук Ігор Федорович Кравченко, який працює на підприємстві вже близько 40 років та обіймає посаду керівника та генерального конструктора з 2010 року. Під його керівництвом «Івченко-Прогрес» демонструє стабільний ріст фінансових показників, як за обсягом виконаних робіт, так і за їх реалізацією. Лише за останні 4 роки підприємство перерахувало до бюджетів різних рівнів більше 1 млрд грн податків.

«Івченко-Прогрес – дійсно унікальне потужне українське підприємство зі світовим ім’ям! Саме це підприємство розробило двигуни, які підіймають у небо найбільший та найпотужніший в світі транспортний літак –  Ан-225 «Мрію», а також Ан-125 «Руслан» та інші моделі літаків Антонова. Конструкторський геній колективу «Івченко-Прогрес» розробив не один унікальний двигун, які встановили багато рекордів, як, наприклад, перший в світі найбільш потужний вертолітний двигун Д-136. Щиро вітаю колектив та ветеранів підприємства із ювілеєм.  Переконаний, що новим поштовхом для розвитку підприємства стане відродження в Україні авіабудування. Укроборонпром долучився до розробки відповідної стратегії і ми віримо, що незабаром цей великий державний проект буде втілено в життя”, – зазначає Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Айварас Абромавичус.

«Україна має необхідні потужності для повного циклу виробництва авіаційної техніки, включно із унікальними конструкторськими розробками «Івченка-Прогрес”. Ухвалення Стратегії розвитку авіабудування, яка має сьогодні політичну підтримку Президента, має зрушити галузь з мертвої точки, що буде новим етапом у розвитку цілого ряду підприємств», – додає радник генерального директора Укроборонпрому зі стратегічних питань Руслан Корж.

ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім. академіка О.Г. Івченка» здійснює проєктування, виготовлення, випробування, сертифікування, підтримку льотних випробувань дослідних зразків, авторське конструкторське супроводження виробництва і експлуатації, ремонт і модернізацію газотурбінних двигунів авіаційного і промислового застосування. Право на проєктування, виробництво, ремонт та модернізацію двигунів підтверджено понад 75 сертифікатами, виданими Європейським агентством з авіаційної безпеки, Державіаслужбою України,  Головним управлінням  цивільної авіації Китаю, Бюро Верітас та ін. «Івченко-Прогрес» активно співпрацює із іноземними виробниками авіаційної техніки та бере участь у міжнародних науково-технічних проєктів.  Пріоритетними напрямками в роботі є науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

вогнеметник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Водій, водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Майстер-солдат, вибухотехнік

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Фельдшер

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО