ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З початку року на «Харківському бронетанковому заводі» розпочали поглиблену модернізацію танків Т-64. Вже 11 машин готові…

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Квітня 2020, 16:14

— Це лише зовні танк Т-64, а насправді ж він після сотень годин копіткої роботи фахівців у кількох цехах і на випробувальному полігоні став фактично іншою, сучаснішою бойовою машиною, — так розповідають про результати своєї роботи працівники Державного підприємства «Харківський бронетанковий завод».

На початку цього року харківські танкоремонтники розпочали поглиблену модернізацію танків Т-64.

— «Шістдесятчетвірка» — це основний бойовий танк, що перебуває на озброєнні Збройних Сил України. Наші танкісти воюють з ворогами на Донбасі здебільшого саме на ньому, захищаючи український народ і нас — робітників оборонки. Ми довго думали, як опанувати нову справу, оцінювали власні можливості, вивчали нові підходи тощо. В результаті з початком 2020-го дісталися нової виробничої висоти й нині модернізуємо танк Т-64, — розповів директор ДП «Харківський БТЗ» Вячеслав Стрелець.

За його словами, на сьогодні найактуальніші та найпріоритетніші напрями модернізації озброєння та військової техніки пов’язані з упровадженням сучасних систем управління озброєнням. Також значну роль відіграють засоби розвідки та прицілювання, автоматизації процесу управління рухом транспортних засобів і захищеність зв’язку. Всі ці та інші важливі моменти враховано в новому-старому Т-64.

Так, оснащення модернізованого танка комплексними системами управління дає змогу запобігати відхиленню від норми технічних параметрів основних систем машини та зменшує ризики відмови чи поломки. А наявність у модернізованій бронемашині сучасних засобів ураження противника дає змогу значно підвищити бойову ефективність.

Установлення на танку сучасної системи управління вогнем забезпечує інформаційну перевагу над противником завдяки збору та оперативному доведенню до всіх танкових екіпажів підрозділу точної й повної інформації про ситуацію на полі бою.

— Оснащення танка сучасними системами пришвидшує процес управління засобами розвідки та прицілювання зброї. Як наслідок, збільшується їхня живучість. Тож у противника залишається менше шансів на успіх під час протистояння з нашою «шістдесятчетвіркою», — зазначив директор підприємства.

Цього року із цехів заводу до українського війська направлено вже 11 модернізованих у Харкові Т-64, і відгуки про їхню роботу з військових частин надходять лише схвальні.

До речі, з першого року бойових дій на Донбасі харків’яни працюють не лише у стаціонарних умовах.

— З початку 2014-го у Харкові для потреб української армії ми відремонтували та модернізували близько 400 танків, — розповів Вячеслав Стрелець. — Ці та інші бронемашини ми обслуговуємо й поза межами заводу. Так, надходять замовлення з військ і наші рембригади виїжджають до розташування танкістів, зокрема й на Донбас. Там, на місці, техніку дефектують і по-максимуму ремонтують. Якщо ж проблема серйозна, то повертаємо танк на завод, щоб за короткий час поставити на хід.

Тільки у 2019-му харківські танкоремонтні бригади близько 30 разів побували в районі проведення ООС на Сході України, а протягом шести років таких поїздок було приблизно 250.

— Окрім модернізації Т-64, у нас є й інші амбітні плани, що спрямовані на посилення бойових можливостей танкових військ. Зауважу, що карантинні заходи не завадили нам забезпечувати Збройні Сили України технікою, а лише внесли певні корективи в графіки роботи працівників. У цілому колектив ДП «Харківський БТЗ» не збавив виробничих темпів, — додав Вячеслав Стрелець.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-зенітник

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Інженер-електронщик БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник pадіостанції (мала потужність), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Кам'янське

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП