ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #СПОРТ #РАШАБУМ #ЛАЙФХАКИ #ООС #КОРУПЦІЯ #ІНФОГРАФІКА

У ВІТІ обирають «реберця по-техаськи»

4 Квітня 2020
У ВІТІ обирають «реберця по-техаськи»

Курсанти самі складають меню і стежать за приготуванням страв

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ) відбувся мінібрифінг стосовно харчування особового складу та вдосконалення меню. У військовому виші переконані: коли мова йде про харчування курсантів, передусім слід запитати в них самих, що вони хочуть побачити в себе на обідньому столі, які страві більше до вподоби, можливо, варто щось додати до раціону. Саме так і створюють необхідні умови для кращого навчання.

Під час брифінгу офіцери розповіли про основні проблемні аспекти і актуальні питання, що хвилюють особовий склад. На запитання відповідали головний кухар вишу Наталія Строкіна і заступник начальника тилу інституту підполковник Дмитро Коншин.

Курсантам пояснили, як складають меню на кожен день так, щоб страви не повторювалися, щоб був вибір першої, другої і третьої страв. Окремо розповіли про вже обов’язкові страви та нововведення за новим каталогом, не забули згадати і про важливість кількості спожитих калорій.

Під час обговорення курсанти могли висловити власні побажання. Тож відтепер, за наявності продуктів,  двічі на тиждень у меню буде картопля фрі. Водночас охочі матимуть альтернативу – вони зможуть обрати дієтичну страву. Також буде збільшено кількість страв з курятини. Важливо, що в нормах санітарного мінімуму є «курсантська екскурсія», під час якої процес приготування страв можна побачити, відвідавши «гарячий цех».

Опитування показали, що найулюбленішою стравою курсантів є «реберця по-техаськи». Тому, «на прохання тих, хто навчається», керівництво ВІТІ вирішило подавати цю страву на курсантський стіл частіше. Також, відповідно до озвучених побажань, зменшать кількість страв з макаронів, замість яких буде, наприклад, корисна гречана каша, булгур тощо.  Завдяки вдосконаленому меню тепер будуть і по-різному заправляти  салати, адже комусь до вподоби майонез, а комусь – сметана чи олія,  або ж фірмові соуси. Тепер сніданок, обід і вечеря майбутніх офіцерів-зв’язківців стануть однозначно смачнішими, різноманітнішими, ситнішими та кориснішими. І головне, що враховані їхні побажання і кожен обиратиме страву до смаку.

– У нас чітко працюють внутрішні комунікації «офіцер – курсант». Можливість бути почутим позитивно впливає на навчання й формує у майбутніх офіцерів-зв’язківців особистість, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут генерал-майор Віктор Остапчук.

11
3

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Вишкіл, Новини