ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Дніпрі ветерани АТО/ООС та фермери розвозять нужденним овочі

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Квітня 2020, 19:00
????????????????????????????????????

Перші 150 овочевих наборів від запорізьких фермерів роздали ветерани АТО/ООС нужденним у Дніпрі. У кожному – понад 10 кілограмів овочів: капуста, морква, буряк. Загалом фермери планують виділити до 150 тонн своєї продукції малозабезпеченим верствам населення під час епідемії коронавірусу.

Як розповів представник фермерського господарства «Таврія-скіф» Дмитро Трусов, з початком війни вони беруть активну участь у допомозі та підтримці військових.

– Ремонтували техніку, допомагали з придбанням необхідного, надавали овочі. Цей рік не став винятком – надаємо допомогу армії, волонтерським організаціям, Червоному Хресту, – зазначив він. – Нині у зв’язку з епідемією підтримуємо нашою продукцією малозабезпечених. Тих, хто не має роботи та дійсно потребує допомоги. Орієнтовно плануємо виділити на це до 150 тонн овочевої продукції.

Фасують овочеві набори, транспортують і роздають ветерани АТО/ООС і волонтери. Зокрема доставити у Дніпро першу партію допомоги зголосилися ветерани 20-го батальйону територіальної оборони з громадської організації «20 легіон» та волонтери ГО «Справи громад».

Як зазначає учасник акції, ветеран 20-го БТрО Дмитро Кошка, це перша доставка, у найближчих планах – рейси на регулярній основі. Допомогу передусім отримають малозабезпечені родини загиблих і важкопоранених героїв, самотні літні люди та багатодітні родини, які у зв’язку з епідемією опинилися у скрутному становищі. Розподіляється допомога адресно із залученням районних центрів підтримки учасників АТО та ООС.

– Як виникла ця ідея? У Дніпрі чимало людей потребують допомоги, наш побратим Олександр Буйволюк з міста Буча, ветеран АТО, зв’язався зі своїми знайомими фермерами, які надали продукти як гуманітарну допомогу. Потім він подзвонив мені та повідомив, що не вистачає ресурсів для доставлення продукції у Дніпро. Тому ми тут, – розповів Дмитро Кошка.

Дмитро Кошка нині є заступником голови Ради ветеранів при Дніпропетровській ОДА. Розповідає, що чимало ветеранських організацій взялися до волонтерської справи під час карантину: «Днями у Кривому Розі колишні бійці організували адресну доставку допомоги від ОДА незахищеним верствам населення, а у 21-й інфекційній лікарні Дніпра ветерани розвантажують балони з киснем, медичне обладнання, будівельні матеріали та допомагають з ремонтом приміщень.

Загалом ветерани області розвантажили вже понад сотню тонн різної гуманітарної допомоги.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

В Київській області викрили наркоділків, які налагоджували розповсюдження особливо небезпечних наркотичних речовин серед місцевих жителів та військовослужбовців Сил оборони України.

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир катера

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Швець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Автоелектрик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП