ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Курсанти ВІТІ приділяють вивченню англійської не менше уваги, ніж технічним предметам

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Квітня 2020, 18:23

Заступник начальника Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ) з морально-психологічного забезпечення полковник Олег Петровський розповів, що за останні роки рівень знання іноземних мов в абітурієнтів помітно зростає. А у курсантів ВІТІ нині є можливість досягнути високого рівня володіння англійською.

До того ж Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв’ю АрміяInform зазначив, що «з 2025 року для кожного офіцера знання іноземної мови буде обов’язковим».

В інституті, завдяки ініціативі та старанням кандидата філологічних наук Ірини Капанайко, з’явився сучасний лінгафонний клас для поглибленого вивчення англійської мови загального, технічного та військового спрямування.

Начальник кафедри іноземних мов Тетяна Храбан розповіла, що сьогодні у ВІТІ з іноземних мов вивчають лише англійську. Тим абітурієнтам, що в школі вивчали інші іноземні мови, це не стане перепоною для вступу до інституту. У військовому виші вони вивчатимуть англійську з нуля.

Об’єктивним показником якості вивчення іноземної мови у цьому інституті є те, що чимало курсантів залучають як перекладачів під час проведення міжнародних навчань, зустрічей з військовослужбовцями країн НАТО.

Нині програма вивчення у ВІТІ іноземної мови передбачає 5–6 годин на тиждень.

Крім того, є час і можливості вивчати англійську мову додатково під час самостійної підготовки. Викладачі іноземних мов працюють з курсантами також у післяобідні години. Крім того, курсантам дозволено відвідувати курси та заняття, які проходять поза межами інституту. Звичайно, винятком є період карантину.

А нині на базі кафедри триває дистанційний курс вивчення англійської мови. Для цього аудиторії обладнані потрібною технікою та підключені до Інтернету.

Через карантин групу ділять на дві частини й розміщують у різних аудиторіях. Викладач, який перебуває вдома, за допомогою мультимедійного обладнання спілкується з усіма одночасно. Контроль здобутих знань також проводять дистанційно та під керівництвом офіцера, який перебуває в аудиторії разом з курсантами.

Курсант третього курсу Денис Губський розповів, що кафедра іноземних мов тут була постійно відкрита. На самостійній підготовці завжди можна звернутися до викладачів по додаткову консультацію чи заняття.

– Окрім того, в нашому розпорядженні постійно є технічні засоби навчання та Інтернет. Особисто я приділяю багато уваги  вивченню англійської, адже, здобувши спеціальність зв’язківця, хочу дослужитися до високого звання, а без англійської навряд чи це вдасться. Знання іноземних мов відкривають для людини нові можливості, тому й приділяю чимало часу вивченню іноземної, – зазначив курсант Денис Губський.

До речі, за підсумками попереднього випуску, близько 15 відсотків молодих лейтенантів продемонстрували знання англійської мови на рівні СМР 2, а 25 відсотків – на СМР 1+. Керівництво інституту дбає про те, щоб знаннями англійської вирізнялося якнайбільше їхніх вихованців.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно становлять:

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морі станом на ранок вівторка ворожі кораблі відсутні.

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

Сили ППО знищили вночі 9 «шахедів»

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував 9-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим).

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

Про стандарти НАТО у війську, економію боєприпасів та проведення After Action Review: інтерв’ю АрміяInform з комбригом «Хартії»

2022-го року українці вразили світ єдністю і надзвичайним опором російським загарбникам.

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Україна нищить російський флот завдяки бойовим роботизованим системам

Справжнім кошмаром для російських моряків стали українські морські дрони. Один з них — MAGURA V5 (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus V-типу; також «М́аґура»). 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-механік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Фельдшер

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Командир відділення обслуговування

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ