ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поранених вдало евакуювали вертольотом без його посадки

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Квітня 2020, 13:14

Попри карантинні заходи курсанти факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ Військової академії (м. Одеса) продовжують вдосконалювати свої практичні навички. Напередодні на полігоні навчального закладу пройшли заняття з парашутно-десантної підготовки. Про це повідомляє АрміяINFORM.

Майбутні офіцери відпрацювали у складі своїх підрозділів евакуацію поранених без посадки повітряного судна за допомогою комплекту бортового обладнання «Адаптер-М1».

Застосування цього обладнання є найбільш ефективним на місцевості, рельєф якої не дозволяє посадку вертольота під час надзвичайних ситуацій або висадки на обмеженій ділянці,  як-то дахи будівель або частково замінована територія. Цей комплекс являє собою канат із відповідними кріпленнями, за допомогою якого десантники можуть спускатися з вертольота, що знаходиться у повітрі.

Звісно, що на полі бою потреба в евакуації може виникнути будь-коли. Наприклад, під час ведення бойових дій в оточенні або далекої відстані від розташування основних сил. Найчастіше такий спосіб використовується при евакуації поранених.  Але в будь-якому випадку незмінним залишається необхідність діяти швидко та злагоджено. У Військовій академії (м. Одеса) широко застосовуються сучасні методи навчання курсантів під час відпрацювання і закріплення практичних навичок із предмета парашутно-десантної підготовки. Перед тим, як виконати практичні вправи у реальних умовах, курсанти пройшли тривалу підготовку на повітряно-десантному комплексі.

І ось момент випробування настав. Після відповідного інструктажу і визначення завдання, лунає команда керівника занять і секундомір починає відраховувати час. Курсанти біжать до місця евакуації. Кожний знає, що йому робити і в якій послідовності. Від чіткого виконання вправ спеціальної підготовки залежить життя і здоров’я всієї групи. Тому вони повинні діяти, як єдиний механізм. Найголовніше – подолати страх. Адже саме страх є причиною розгубленості, невпевненості й, як наслідок – втрати самоконтролю. Втім, побоювання виявилися зайвими. Курсанти діяли впевнено і рішуче. Відчувалося, що вони вже не один раз виконували це завдання і добре знають послідовність дій. Страхуючи один одного, спритно залізли по вільно висячому канату і швидко зайняли свої місця. Після доповіді командира про виконання завдання, вертоліт негайно покинув точку евакуації.

За словами керівника заняття, підрозділ упорався з поставленим завданням. Норматив було виконано на оцінку «відмінно». При цьому оцінювалися не лише дії всієї групи, але і кожного курсанта окремо.

Фото Денис Єщенко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу

від 25000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Навідник БТР/БМП

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Водій в Збройних Силах України

від 21000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Водій (категорії B, C, D)

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область