ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В онлайн-режимі розпочався міжнародний проєкт з адаптації військовослужбовців і ветеранів у Вінниці

Новини Новини світу та України Освіта та наука Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Квітня 2020, 13:28

Символічним став початок навчання для чергового курсу українсько-норвезького проєкту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні». Навчання, яке проходить на базі Вінницького національного технічного університету, почалося в онлайн-режимі із заняття з дисципліни «ІТ-технології в бізнесі». Початку передувала ґрунтовна підготовка, онлайн-зустріч слухачів і викладачів у тестовому режимі, інструктаж та урочисте відкриття.

– Підготовка до запуску проєкту в онлайн почалася задовго до проведення першого заняття. Ми отримали виклики у сфері інформаційної грамотності, психології дистанційного спілкування, карантинного тайм-менеджменту та ще багато іншого, – розповів кореспонденту АрміяInform Юрій Бурєнніков, керівник проєкту у ВНТУ та директор Міжнародного центру «Україна – Норвегія». – Потрібно було допомогти багатьом слухачам опанувати ІТ-інструменти для онлайн-спілкування, наразі було обрано Meet від Google як основний канал спілкування, перевірити зв’язок з кожним, психологічно налаштувати на дистанційну взаємодію як слухачів, так і викладачів, обговорити технічні деталі змішаного навчання та багато чого іншого.

Нагадаємо, що безоплатні заняття для учасників бойових дій, військовослужбовців силових структур, звільнених у запас, або таких, які плануються до звільнення, а також членів їхніх родин мали початися ще 17 березня. Тоді вже була сформована група з 27 слухачів. Проте введення карантинного режиму скорегувало плани, створивши нові виклики для всіх учасників проєкту. Проте, як зазначає Юрій Бурєнніков, зі всіма проблемними питаннями вдалося впоратися, а те, що спочатку здавалося перешкодою, насправді перетворюється на важливий досвід.

– Практично всі слухачі змогли долучитися до онлайн-навчання. Звісно, що після завершення карантинного режиму ми повернемося до аудиторій. Та поки що вчимося онлайн, залучаючи такі ІТ-інструменти, як Google Meet, Google-class, Viber, Facebook, університетську навчальну платформу JetIQ тощо. У перші онлайн-тижні відбудуться лекції-тренінги з «Тайм-менеджменту», «Організації підприємницької діяльності», «Мистецтва публічного виступу» та «Інтернет-технології в бізнесі».

Проєкт «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні» був започаткований за ініціативи Міністерства закордонних справ Норвегії та Університету NORD за участю українських партнерів ще у 2003 році й передбачав професійну перепідготовку звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин. Від 2015 року проєкт діє й у Вінниці, а загалом по Україні – у 15 містах. У період 2003-2019 років учасниками проєкту стали 10 646 осіб, серед них 1401 учасник АТО/ООС.

Пріоритет проєкту – підвищення ступеня соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас, ветеранів і членів їхніх сімей до умов цивільного життя. Головна мета – навчити ветеранів працювати з мінімальними інвестиціями та показати їм, що відкрити власний успішний бізнес – це реально!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Начальник аптеки, фармацевт, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Діловод персоналу

від 23000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Командир бойової машини піхоти – командир відділення

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Механік-електрозварник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр