ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Дмитро Крикун та його «кіборг-масаж»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Квітня 2020, 13:17

«Кіборг» Дмитро Крикун із позивним «Амур» пішов на війну під час першої хвилі мобілізації. Хлопець родом із Житомирщини. Отримав спеціальність водія-автослюсаря, але за професією не працював. Каже, що вчився тільки для того, аби отримати водійські права – дуже вже в армію хотів.

Як тільки закінчив навчання, Дмитро пішов на строкову службу. Перших пів року прослужив у Навчальному авіаційному центрі ПС ЗС України в Гайсині, а решту – за 300 метрів від Донецького аеропорту.

– У тих гаражах, де нині вороги, я лежав на траві й чекав дембеля, – пригадує Дмитро.

Після мобілізації чоловік відразу потрапив у 2-й батальйон 95-ї бригади. Служив у підрозділі матеріального забезпечення, потім був призначений на посаду кулеметника-навідника в розвідувальний взвод. З часом потрапив у Піски та Донецький аеропорт. Був там два місяці. На запитання, що найчастіше згадується, хлопець відповів однозначно – дорога до ДАПу.

– Виїжджаємо на злітну смугу. Завжди завантажені. Інколи настільки, що неможливо сидіти за кулеметом. Їдемо. Сепари по нас стріляють, ми по них – от і все перемир’я. Неможливо забути, – пригадує чоловік. – Також врізалося в пам’ять, як через шалений обстріл шість днів нас не пускали в аеропорт. Коли ситуація трішки змінилася – поїхали, було багато поранених,  потрібно було провести ротацію.

Приїхали, розвантажилися і почали вантажитися назад. На БТР завше сідає 8 бійців. А тут підбігає чоловік років 45-ти на вигляд, залазить у БТР. Він припадає додолу так, що заважає мені відстрілюватися під час руху. Пояснюю, що через нього не можу застосовувати свою зброю. А в разі чого навіть не встигнемо вчасно покинути борт. Він сказав, що назад не повернеться. Недовго думаючи, посадив його на командирське місце, яке завжди було вільним.

Так, не припиняючи вести вогонь, повернулися на базу. Зі сльозами на очах чоловік запитав, чи може забрати кілька гільз. Казав, що покаже сину те, що врятувало йому життя.

Це був боєць із 79-ї бригади, який на той час цивільним неброньованим МАЗом возив у термінал пісок. Одного разу йому не пощастило: у машину влучив снаряд і вона запалала. Чоловік ледве доїхав до термінала. Отак шість днів і просидів під обстрілами, аж поки ми його не забрали. Я вважаю, що його вчинок більш героїчний, ніж кожного з нас.  БТР же наш – броньований, а МАЗ…

Повернувшись додому, «Амур» вирішив, що займатиметься тією справою, яка приноситиме користь та задоволення іншим. У рамках проєкту «Воїну – гідна праця» хлопцю випала можливість пройти базові курси за спеціальністю «масажист-універсал».

– Коли закінчив навчання, надіслав фотографію свого сертифіката другу. Сказав йому, що тепер я масажист. А він, зі свого боку, пожартував: «Тепер ти будеш робити «кіборг-масаж». Я собі подумав – чому б і ні, класна назва, – каже  воїн.

Сьогодні ветеран надає послуги з професійного масажу та вже має постійних клієнтів, яким допомагає зняти м’язову напругу та відчути легкість руху. Його «кіборг-масаж» користується попитом не тільки серед військових, а навіть здебільшого серед цивільних.

– Хочу побажати тим бійцям, які повертаються до мирного життя, знайти роботу дійсно до душі. А ще – не зловживати алкоголем. Бо насамперед цим робите зле собі. Якщо ви повернулися живими з війни, значить, ви потрібні на цьому світі. Не опускайте рук, і все вийде, – переконаний Дмитро Крикун.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Сьогодні під ранок 20 квітня російські загарбники завдали ракетного удару по промисловій інфраструктурі Запоріжжя.

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військовослужбовець ( не вагайся, а зроби свій вибір сам)

від 20100 до 125000 грн

Полтава, Полтавська область

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Начальник їдальні

від 21400 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Стрілець роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область