ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Карантин для спортсменів: де і чи можна взагалі бігати на вулиці?

Публікації Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 6 Квітня 2020, 13:39

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. У Збройних Силах України багато професійних спортсменів, а також тих, хто не уявляє свого життя без фізичних вправ надворі. Це й не дивно, адже військові завжди мають бути в тонусі. Нині, коли за вікном панує чудова весняна погода, а уряд запровадивнизку обмежень (щодо перебування людей у громадських місцях, рекреаційних зонах і на спортивних майданчиках), багатьох бігунів непокоїть: де можна тренуватися у цей період, а де – ні. Адже недотримання заборон може призвести до чималих штрафів. Саме тому АрміяInform пропонує ознайомитися з роз’ясненнями адвоката Тетяни Бережної, які допоможуть краще зрозуміти свої права та обмеження, що діятимуть щонайменше до 24 квітня.

Чи можна бігати на вулицях?

Так. На вулицях бігати можна, проте з 6 квітня 2020 року постанова забороняє переміщення групи більше ніж з двох осіб. Отже, бігати по троє й більше людей вулицями не варто.

Чи можна бігати в парках та інших рекреаційних зонах?

Заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон. Є великий ризик того, що пробіжку ототожнять з відвідуванням, тому не рекомендується бігати в цих місцях. Проте їх можна відвідувати під час вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

Відповідно до закону, домашні тварини – це не лише собаки. «Домашні тварини – собаки, коти та інші тварини, що протягом тривалого історичного періоду традиційно утримуються і розводяться людиною, а також тварини видів чи порід, штучно виведених людиною для задоволення естетичних потреб і потреб у спілкуванні, що, як правило, не мають життєздатних диких популяцій, які складаються з особин з аналогічними морфологічними ознаками, та існують тривалий час у їхньому природному ареалі».

Чи можна бігати в лісі?

Так, бігати в лісі можна, оскільки він не є лісопарковою зоною, відвідування якої заборонено постановою.До лісопаркової частини лісів зелених зон відносять лісові ділянки з естетично цінними ландшафтами, призначені для масового відпочинку населення.

Ліс – тип природних комплексів (екосистема), в якому поєднуються переважно деревна та чагарникова рослинність з відповідними ґрунтами, трав’яною рослинністю, тваринним світом, мікроорганізмами й іншими природними компонентами, що взаємопов’язані у своєму розвитку, впливають одне на одного й на природне довкілля.

Отже, бігати в лісі можна у тих зонах, де немає естетично цінних ландшафтів, призначених для масового відпочинку населення. Перед пробіжкою варто перевірити статус місця, в якому зібралися бігати, зокрема в реєстрі зелених зон.

Чи можна бігати на стадіонах?

Уже з 4 квітня 2020 року Постанова заборонила відвідування спортивних і дитячих майданчиків. Тому спринтий іншу трекову роботу готуйтеся робити поза стадіонами.

Чи потрібні маски під час пробіжки?

Постанова забороняє з 6 квітня 2020 року перебування в громадських місцях без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски. Громадське місце, відповідно до законодавства, це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, зокрема під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Іншого законодавчого визначення громадського місця, окрім вищезгаданого, яке передбачене законом у сфері зменшення вживання тютюнових виробів, немає, тому часто його трактують ширше. Таке розширення трактування суперечить закону та є перевищенням повноважень з боку державних органів. Вулиця громадським місцем не є, проте зупинка громадського транспорту на цій вулиці може вважатися громадським місцем, тому радимо оббігати зупинки швидше та звернути увагу на ризик застосування штрафів у разі бігу та просто прогулянок без маски по вулицях.

Чи завжди потрібно виходити на пробіжку з документами?

Постанова забороняє перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус. Тому так, потрібно. Посвідчення водія, яке міститься у застосунку «Дія», також підходить.

Які штрафи можуть бути застосовані за пробіжку у заборонених місцях та недотримання інших вимог Постанови уряду?

Відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм», передбачені штрафирозміром від 17 000 до 34 000 тисяч гривень.У разі складення протокол про адміністративне правопорушення буде направлений до районного суду, який і має розглянути справу.

Читайте нас в Telegram
Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Бойовий медик взводу

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Технік-водій (відділення зв’язку та інформаційних систем)

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ