ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Під час пробігу у 747 кілометрів 64-річний спортсмен збиратиме кошти на лікування поранених воїнів

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Березня 2020, 19:58

12 березня з площі Ринок у Львові 64-річний спортсмен-легкоатлет Ярослав Козак розпочав незвичний пробіг. За 23 дні він, несучи Прапор України, подолає понад 747 кілометрів дорогами Львівщини. Пробіг присвячено 30-й річниці підняття Українського національного синьо-жовтого стяга над Львівською міською Ратушею 3 квітня 1990 року.

Організаторами заходу є Львівська міськрада, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Федерація легкої атлетики Львівської області, ініціативна група Львівських міських депутатів 1-го демократичного скликання, Народний рух України.

Перед початком пробігу кореспондент АрміяІnform поспілкувався зі спортсменом.

За словами Ярослава Козака, він пробіжить дорогами 13 районів Львівщини: Жовківського, Сокальського, Радехівського, Золочівського, Перемишлянського, Жидачівського, Стрийського, Сколівського, Турківського, Старосамбірського, Самбірського, Мостиського, Яворівського тощо. Кожного дня спортсмен стартуватиме о дев’ятій ранку і фінішуватиме о шостій вечора у центральній частині відповідних населених пунктів. Пробіг здійснюватиме відрізками 10-15 кілометрів. Денна дистанція в середньому 35-40 кілометрів. У проміжках спортсмен проводитиме зустрічі з громадськістю, відвідуватиме визначні історичні місця. Крім того, Ярослав Козак збиратиме кошти для благодійної організації «Фундація підтримки медицини для військових» на лікування й реабілітацію поранених бійців АТО/ООС, які перебувають у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Ярослав Козак – спортсмен-аматор. Наголошує, що професійно легкою атлетикою ніколи не займався, це радше хобі. Щороку у свій день народження пробігає стільки кілометрів, скільки років виповнилося. Почав у 30 років, нині йому 64. Свого часу брав участь у пробігу довкола України, це приблизно 4000 км естафети. Крім того, є депутатом першого демократичного скликання міської ради, яке й ухвалило рішення підняти 3 квітня 1990 року український прапор у Львові.

– Оскільки маю досвід організації різного роду пробігів, то вирішив поєднати все разом: донести інформацію про річницю події, пропагувати національну символіку та здоровий спосіб життя, – говорить спортсмен.

Збір коштів для поранених бійців АТО/ООС Ярослав Козак називає своїм громадянським обов’язком. З його слів, кожен громадянин повинен не забувати про захисників і підтримувати українське військо. Директорка БО «Фундація підтримки медицини для військових» Надія Цюра, яка передала спортсмену спеціальні скриньки для збору грошей, переконана: люди у районах Львівщини підтримають поранених воїнів у шпиталі. Основна потреба у коштах – реабілітаційний напрямок. Зокрема допомога на закупівлю спеціальних візків й іншого приладдя для реабілітаційної клініки.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

офіцер запасу ЗСУ

від 23000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Командир взводу

від 25000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Юрист, головний спеціаліст юридичного відділу

від 9880 до 11362 грн

Кременчук

Кременчуцька районна військова адміністрація Полтавської області

Офіцер групи планування штабу

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО