ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На передовій військових тестують на коронавірус

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Березня 2020, 9:25

На Донеччину представники благодійного фонду «Повернись живим» доправили першу тисячу тест-систем для виявлення COVID-19 у військовослужбовців ООС.

Першими його пройдуть найбільш соціально активні військовослужбовці, які часто контактують з іншими армійцями та пересуваються по фронту. Нині триває збір біологічних матеріалів для тестування. Упродовж тижня лабораторія повідомить, чи є серед військових хворі на коронавірус.

– Наше завдання виявити наявність коронавірусу на ранній, безсимптомній, фазі, коли людина становить найбільшу небезпеку для оточуючих. Саме такі тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції дозволять локалізувати місця, де могла проникнути нова хвороба і стримати її, ізолювавши хворих (якщо вони є), – зазначив представник фонду Андрій Римарук.

Тест являє собою забір мазка з носоглотки людини. Процедура триває менше хвилини. Це перше в Україні масове превентивне тестування, яке відбувається з урахуванням досвіду інших країн. Зокрема, саме масові використання ПЛР-тестів дозволили таким країнам, як, наприклад, Південна Корея, стримати, розтягнути у часі і знизити фатальність перебігу епідемії коронавірусу.

– Насамперед ми перевірили військовослужбовців поблизу Маріуполя, адже тут є один підтверджений випадок захворювання на коронавірус серед цивільного населення, також  ті підрозділи, які нещодавно заїхали в район проведення ООС, – розповів Андрій Римарук.

До кінця тижня тести пройдуть військовослужбовці всіх бригад, які несуть службу в районі ООС. Наразі вже протестовано 6 підрозділів.

Після забору біологічного матеріалу, його поміщають до спеціального холодильника, щоб зберегти відповідний температурний режим, та відправляють до Києва. Там у лабораторії «Діла» їх перевірять за кілька годин, тож уже завтра стане відомо, чи є серед військовослужбовців, які перебувають у районі ООС, носії короновірусу, чи ні.

– Якщо така людина буде виявлена – її ізолюють у спеціально підготовлені та обладнані для цього ізолятори та лікуватимуть. Наразі я бачив, що в кожній бригаді і в госпіталях такі ізолятори є, – каже Андрій Римарук

Крім ПЛР-тестів, представники фонду також доправили до району ООС маски та противірусні препарати. І запевняють, якщо потрібна буде допомога в лікуванні бійців, фонд готовий продовжити роботу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

У ЗСУ розповіли про найгарячіші точки біля Часового Яру

У ЗСУ розповіли про найгарячіші точки біля Часового Яру

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію біля міста Часів Яр Донецької області на Бахмутському напрямку.

На Волині затримали братів, які припливли в Україну

На Волині затримали братів, які припливли в Україну

Двоє чоловіків перепливли Західний Буг, аби повернутись на Батьківщину поза пунктами пропуску.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій – електрик – молодший спеціаліст, Водій

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Зв’язківець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Системний адміністратор

від 21000 до 81000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Стрілець-електрик

Яворів

Яворівський РТЦК та СП