ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комітет ВР України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив План державних оборонних закупівель на 2020 рік, із зауваженнями

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Березня 2020, 17:19

Комітет ВР України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив із зауваженнями План державних оборонних закупівель на 2020 рік, повідомляє АрміяInform із посиланням на Інститут конструктивної журналістики.

− Це вкрай важлива подія для держави, особливо в кризових умовах, – прокоментував це рішення голова Підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігор Копитін. – Дотримання строків поставок озброєння до нашого війська та забезпечення армії всім необхідним є пріоритетом для держави. Усвідомлюючи актуальність зазначених питань, сподіваюсь, що наступний План прийматимемо вже на базі нового закону про оборонні закупівлі (законопроєкт № 2398-Д), у якому враховано кращий світовий досвід і забезпечується достатній рівень прозорості.

За словами Ігоря Копитіна, Підкомітет з питань оборонної промисловості та технічної модернізації, який має фахову експертизу в питаннях оборонних закупівель, наполіг на внесенні в останню редакцію Плану декількох важливих зауважень. Серед них: не включати в перелік закупівель товари, що не обгрунтовані нагальними потребами держави; задля економії бюджетних коштів привести однакові номенклатурні одиниці різних виробників до єдиної ціни; забезпечити обов’язкову конкурентність продукції (за наявності), переглянути доцільність фінансування деяких державних програм.

− Державні оборонні закупівлі – це не просто список потреб оборонного сектору, а й певний інструмент стимулювання економіки, − підкреслив Ігор Копитін. − Найголовніша наша перемога – досягнута. У ДОЗ-2020 є чіткий вектор на підтримку вітчизняного виробника. 90% державного оборонного замовлення виконуватимуть вітчизняні підприємства різних форм власності. За кордоном закуплятимемо лише те, що поки не можемо створювати самі. Цей обсяг не перевищить 10%.

Основною проблемою планування й виконання Держоборонзамовлення є те, що надмірна засекреченість закупівель породжує зловживання. У ДОЗ – 2020 закладено чи не найбільший за час існування незалежної України фінансовий ресурс. Задача, зокрема парламентського контролю, ретельно відстежувати, аби ці кошти пішли за призначенням та забезпечили оборонний сектор по максимуму.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник служби охорони державної таємниці в/ч А1915

від 25000 до 60000 грн

Чортків, Тернопільська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Радіотелефоніст

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Системний адміністратор

від 21000 до 81000 грн

Одеса

ВМС ЗС України